Abazović, Peković i Centar za prava djeteta dijelili djeci lopte i dresove košarkaške reprezentacije

Kabinet potpredsjednika Vlade, u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore, Centrom za prava djeteta i Univerzitetskim centrom, organizovao je druženje djece sa predsjednikom Savjeta za prava djeteta dr Dritanom Abazovićem i predsjednikom KSCG Nikolom Pekovićem.

„Želim se zahvaliti vašim učiteljicama, Centru za prava djeteta i istaknem da bih želio da sva djeca u Crnoj gori osjete nacionalni ponos, imaju u svojoj kolekciji jedan od dresova bilo koje reprezentacije i da svi osjetimo zajedništvo koje nam je prijeko potrebno u ovim složenim vremenima. Vi ste budućnost ove države i ja sam siguran da ćete biti veliki reprezenti, biti na ponos svojih porodica, svojih gradove i svoje zemlje“, istakao je potpredsjednik Vlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta dr Dritan Abazović.

Abazović je u obraćanju djeci istakao da je poenta da budu dobri ljudi, dobra djeca, da slušaju svoje roditelje, uče dobro u školi, da se bave sportom i da žive zdravim stilovima života, kako bi u budućnosti bili veliki šampioni. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo biti u društvu našeg velikog šampiona koji je grb i zastavu Crne Gore toliko visoko uzdigao da je postavio ljestvicu za sve nas koji budemo željeli da promovišemo svoju zemlju.

„On je najbolji košarkaš naše države a sada predsjednik KSCG i on vam je omogućio da kući ponesete dresove Crne Gore i košarkaške lopte. Sljedeću utakmicu košarkaške reprezentacije idemo zajedno da gledamo“, zaključio je potpredsjednik Abazović.

Uz poziv djeci da se bave sportom, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković je istakao da im je čast i zadovoljstvo da se odazovu ovakvoj akciji, ističući da u njima imaju jednog velikog prijatelja i da su vrata KSCG za sve njih uvijek širom otvorena.

„Želim da vas pozdravim u ime Centra za prava djeteta i izrazim zadovoljstvo što ste odvojili vrijeme i što ste pokazali da Vas interesuju djeca i ono što radi Centar za prava djeteta. Smatram da zajedničkim radom dobrom saradnjom možemo više i bolje za djecu Crne Gore“, kazala je Rajka Perović, izvršna direktorica Centra za prava djeteta.

Ona je istakla zadovoljstvo povodom činjenice da je potpredsjednik Abazović ujedno i predsjednik Savjeta za prava djeteta, navodeći da je to važnog tijelo koji ima mandat da prati implementaciju zakona, inovira zakone, da prati poštovanje prava djeca i promoviše Konvenciju o pravima djeteta.

Nakon druženja u sali Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra, Abazović i Perović su posjetili prostorije Centra za prava djeteta gdje su razgovarali o funkcionisanju Centra za prava djeteta, problematici prava djece u našoj državi, modalitetima saradnje i unapređenju odnosa između Centra za prava djeteta, Savjeta za prava djeteta i Vlade Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …