Abazović: DF je za Demokrate Sorbona, Bulajić je častan čovjek

Mandatar za sastav Vlade Dritan Abazović (URA) rekao je da očekuje da SNP do nedjelje odluči da li će biti dio nove vlade. On je rekao da iako SNP ne donese odluku do tad nije sve završeno, i biće prostora za tu stranku jer je, kako je rekao, važno imati evropsku većinu koja će da deblokira procese.

Abazović (foto: gov.me) Abazović (foto: gov.me)
Kako je kazao Abazović, priča o rehabilitaciji DPS je neutemeljena. On navodi da građani treba da sačekaju izbore u Beranama, Ulcinju, i jos deset drugih opština i gradova, onda treba da se vidi ima li ili ne povratka DPS-a.

Vezano za manjinsku vladu, kako je rekao, to je koncept koji je iznuđen u ovom trenutku. Abazović je rekao da je URA znala šta je njen koncept.

“SNP nema protiv koncepta ništa ali treba im odluka na stranačkim organima. Mi ćemo razgovarati sa poslanicima PzP i Miodragom Lekićem. Svako neka odluči šta je najbolje. Mi ćemo autonomno voditi svoju politiku”, rekao je Abazović za “TV Vijesti”.

SNP je, kako je kazao, važna u kontekstu stvaranja većine za deblokiranje procesa i pravljenja evropske većine

“Očekujemo odluku za tri dana. Ne znači da su im zatvorena vrata ako to ne urade”, podvukao je Abazović, uz napomenu da će čak i ako odgovor SNP ne bude pozitivan vlada biti formirana.

On je rekao da je mandat ove vlade oročen na godinu dana.

“Odnosno, do predsjedničkih izbora”, kazao je Abazović.

Kako je rekao, v.d.predsjednika Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić (DF) je častan čovjek, a ako ne želi da zakaže skupštinsku sjednicu o izboru vlade i novog predsjednika parlamenta, onda bi drugi potpredsjednik mogao da zakaže sjednicu.

“DF je za Demokrate Sorbona. Ali ipak, nemojte da pored blokade Sudskog savjeta, Ustavnog suda, tužilaštva imamo i blokadu rada parlamenta”, rekao je Abazović.

On je podvukao je priča o tome da je ovo “nova Budva 2020.godine” i “nova Pozitivna” priča za malu djecu.

“Ko u to vjeruje, neka vjeruje. Ali mi smo naš koncept ponudili prema svakom od 81 poslanika”, kazao je Abazović.

On je ponovio da treba sačekati kraj lokalnih izbora, pa vidjeti koliko ko podršku ima. Abazović je rekao da ne vidi kako se “stabilokrate” mogu konsolidovati, jer je demonopolizovana politička scena.

“Ne želim da vjerujem da čak ni oni poslanici koji nijesu za izbor nove vlade neće podržati neku odluku koja je važna za proces evropskih integracija”, kazao je Abazović.

On je rekao da je spreman da u svakom trenutku razgovora sa Demokratskim frontom i Demokratskom Crnom Gorom. Kako je rekao, dijalog je uvijek opcija.

“NIjesam saglasan sa mnogim optužbama koje se iznose na račun saveza ‘Crno na bijelo’ i moj, tu je izrečena gomila stupidnih stvari. Ali bez obzira na sve to, možemo da sjednemo za sto i razgovaramo”, rekao je Abazović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …