Udarne vijesti

Wizz Air podržava izbjeglice iz Ukrajine: 100.000 besplatnih mjesta iz susjednih zemalja u martu


Wizz Air je saopštio da će podržati izbjeglice iz Ukrajine ponudom 100.000 besplatnih mjesta na svim letovima u kontinentalnoj Evropi koji kreću iz susjednih zemalja Ukrajine (Poljske, Slovačke, Mađarske, Rumunije). Wizz Air čini sve što može da bi pomogao izbjeglicama da stignu do konačnih destinacija, gdje god da su one. Wizz Air je već uveo veće avione i dodatne letove iz susjednih zemalja ka Evropi kako bi pomogao podršci kretanju izbjeglica po potrebi.
Pored toga, Wizz Air uviđa da su brojne izbjeglice već počele da se kreću i da su zaglavljene na drugim lokacijama. Zato će ova avio-kompanija takođe ponuditi posebnu cijenu od 29,99 eura za sve druge letove (osim UAE, Islanda i Kanarskih ostrva),kao i posebnu cijenu od 69,99 eura za sve letove ka UAE, Islandu i Kanarskim ostrvima.
Ukrajinske izbjeglice koje žele da rezervišu let mogu to da učine preko sajta https://wizzair.com/#/rescue. Ovih 100.000 besplatnih mjesta i posebnih cijena karata će biti dostupni tokom marta. Putnici treba da tokom rezervisanja i prilikom čekiranja podnesu na uvid ukrajinski pasoš/ ličnu kartu.
Putnicima se savjetuje da provjere naš sajt jer je moguća ponuda nižih cijena. Međutim, želimo da garantujemo da sve ukrajinske izbjeglice imaju pristup pristupačnim putovanjima bez obzira gdje se nalaze tokom ove krize.

„Saosjećamo sa Ukrajincima tokom ove krize. Radimo sve što možemo da pomognemo što većem broju ukrajinskih izbjeglica da stignu na bezbjedno i zato im nudimo 100.000 besplatnih mjesta iz susjednih zemalja i posebne cijene karata na svim drugim letovima. Naši ljudi širom mreže već čine ogromne humanitarne napore i mi kao kompanija smo željeli da se priključimo tim naporima. Biće nam drago da obezbijedimo bezbjedno i sigurno putovanje za ove izbjeglice“, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta