Ruski bogataš nudi milion dolara za hapšenje Putina: Oficiri, postupite po Ustavu Rusije

Ruski preduzetnik i milioner Aleksanadr Konanihin objavio je na svom Facebook profilu “ponudu” u kojoj se ističe kako će ruski oficir koji uhapsi Vladimira Putina dobiti adekvatnu novčanu nagradu za to.

U prvobitnoj objavi na Facebooku, Konanihin je objavio fotografiju Vladimira Putina iznad koje je stajao natpis “Traži se, živ ili mrtav, Vladimir Putin zbog masovnih ubistava” ispod koje je stajao tekst.

“Obećavam da ću platiti milion dolara oficirima koji, poštujući svoju ustavnu dužnost, uhapse Putina kao ratnog zločinca u skladu s ruskim i međunarodnim zakonima”, navodi se.

Također, naveo je da kao etnički Rus i državljanin Rusije, smatra da je moralna dužnost da olakša denacifikaciju Rusije.

“Putin nije ruski predsjednik jer je došao na vlast kao rezultat specijalne operacije miniranja stambenih zgrada u Rusiji, a potom prekšio Ustav ukidanjem slobodnih izbora i ubijanjem svojih protivnika. Nastavit ću podržavati Ukrajinu u njenim herojskim nastojanjima da se odupru navali Putinovih hordi”, rekao je Konanihin.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …