Milatović: Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja

„Snaga društva počiva na težnjama da budemo jednaki, sa istim pravima, mogućnostima i izborima. To je glas svakoga od nas ko gradi demokratsko društvo zasnovano na rodnoj ravnopravnosti i inkluzivnoj korporativnoj kulturi“ – saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji se pridružio kampanji „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori. Milatović je istakao da su u takvom društvu žene nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja.

„Rodna ravnopravnost nije samo pitanje socijalne pravde, već neophodan preduslov za održivi ekonomski razvoj“ – kazao je ministar.

On je dodao da su u resoru na čijem je čelu posvećeni izgradnji ekonomskog sistema koji počiva na rodnoj ravnopravnosti, te da su izradili Strategiju za razvoj ženskog preduzetništva i opredijelili višemilionska sredstva za njenu implementaciju. Takođe, istakao je ministar Milatović, usvojili su i Program za unapređenje konkurentnosti privrede kroz koji preduzeća u vlasništvu žena dobijaju veći intezitet finansijske podrške.

Podsjetio je da je ministarstvo u završnom dijelu kreiranja Kreditno-garantnog fonda koji će unaprijediti kreditnu sposobnost žena u ekonomijie, te da će ta finansijska institucija zajedno sa Investiciono-razvojnim fondom biti podrška ženama preduzetnicama da dosegnu svoj potencijal.

„Zbog vaše uloge koja je nezamjenjiva, pozivam vas da se prijavite i budete upravo one koje pokreću ili unapređuju svoje biznise, radi stvaranja društva jednakih šansi i mogućnosti za svakog od nas. Radi ekonomskog razvoja Crne Gore“- zaključio je Milatović.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …