Udarne vijesti

Milatović: Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja

„Snaga društva počiva na težnjama da budemo jednaki, sa istim pravima, mogućnostima i izborima. To je glas svakoga od nas ko gradi demokratsko društvo zasnovano na rodnoj ravnopravnosti i inkluzivnoj korporativnoj kulturi“ – saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji se pridružio kampanji „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori. Milatović je istakao da su u takvom društvu žene nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja.

„Rodna ravnopravnost nije samo pitanje socijalne pravde, već neophodan preduslov za održivi ekonomski razvoj“ – kazao je ministar.

On je dodao da su u resoru na čijem je čelu posvećeni izgradnji ekonomskog sistema koji počiva na rodnoj ravnopravnosti, te da su izradili Strategiju za razvoj ženskog preduzetništva i opredijelili višemilionska sredstva za njenu implementaciju. Takođe, istakao je ministar Milatović, usvojili su i Program za unapređenje konkurentnosti privrede kroz koji preduzeća u vlasništvu žena dobijaju veći intezitet finansijske podrške.

Podsjetio je da je ministarstvo u završnom dijelu kreiranja Kreditno-garantnog fonda koji će unaprijediti kreditnu sposobnost žena u ekonomijie, te da će ta finansijska institucija zajedno sa Investiciono-razvojnim fondom biti podrška ženama preduzetnicama da dosegnu svoj potencijal.

„Zbog vaše uloge koja je nezamjenjiva, pozivam vas da se prijavite i budete upravo one koje pokreću ili unapređuju svoje biznise, radi stvaranja društva jednakih šansi i mogućnosti za svakog od nas. Radi ekonomskog razvoja Crne Gore“- zaključio je Milatović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …