Udarne vijesti

Bajden: Zaplijenićemo ruskim bogatašima jahte, vile i privatne avione

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je, obraćajući se naciji, da će demokratija uvijek trijumfovati nad tiranijom, te da će ruski predsjednik Vladimir Putin “platiti cijenu” iako je “možda imao neke uspjehe na bojnom polju”

“Prije šest dana, ruski predsjednik Vladimir Putin je pokušao da uzdrma temelje slobodnog svijeta… Ali se grdno prevario”, rekao je američki predsjednik. “Napad je bio unaprijed planiran i bez povoda. Mislio je da nas može podijeliti. Putin nije bio u pravu, ostali smo ujedinjeni… Kako bi mu se suprotstavili”, rekao je Bajden.

Američki predsjednik je upozorio “ruske oligarhe da će im jahte, luksuzni stanovi i privatni avioni biti zaplijenjeni”.

“Rekli smo svima kako se priprema. Njegovim lažima smo suprotstavili istinu… Putin je izolovan od ostatka svijeta, više nego što je bio ikada prije”, rekao je Bajden.

Bajden je, istovremeno, rekao da je američki vazdušni prostor od noćas zatvoren za ruske avione, te da će ukrajinskom narodu uputiti pomoć vrijednu milijardu dolara.

“Naše snage nijesu i neće se uključiti u sukobe u Ukrajini, ali će biti tu ukoliko bude napada na teritoriju od neke od članica NATO-a”, rekao je američki predsjednik.

Pozvao je prisutne da ustanu u znak podrške Ukrajini. Desetak članova Predstavničkog doma nosilo je plavo-žutu odjeću u znak podrške ukrajinskom narodu.

Bajden je ocijenio da će, kada se događaji u Ukrajini završe, “Rusija biti slabija, a slobodni svet snažniji”.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …