Udarne vijesti

Vuković u Tirani: Podgorica digitalizovala 150 usluga

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković učestvovao je na konferenciji posvećenoj promovisanju potencijala digitalne ekonomije u zemljama Zapadnog Balkana, organizovanoj od strane Grada Tirana, OSCE i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Albanije.

Na panelu posvećenom učešću start-upova u održivom oporavku nakon pandemije koronavirusa, gradonačelnik Vuković se, sa kolegama gradonačelnicima Tirane, Beograda, Skoplja i zamjenicom gradonačelnika Prištine, posebno osvrnuo na izazove sa kojima su se suočile lokalne samouprave tokom posljednje dvije godine.

Predstavnici lokalnih samouprava su razmijenili iskustva o načinima organizacije tokom trajanja pandemije koronavirusa. Gradonačelnik Vuković je prisutne upoznao sa načinom organizacije rada Glavnog grada, koja je omogućila da se očuva potpuna stabilnost sistema, te da se uz brojne podrške građanima i preduzetnicima, nastavi i sa uspješnom realizacijom planiranih kapitalnih projekata.

“Podgorica je digitalizovala više od 150 usluga, te na taj način modernizovala i učinila efikasnim način rada, a građanima omogućila lakši način realizacije zahtjeva. Podržali smo StartUp-ove, omogućili stipendije za studente informacionih tehnologija, potpisali memorandum o saradnji sa organizacijom koja okuplja stručnjake iz ove oblasti, razvili projekat 100 sajtova i omogućili brojne druge podrške”, istakao je Vuković. Učesnici su se složili da je Konferencija ukazala na nemjerljiv značaj stvaranja mogućnosti za mlade ljude, preduzetnike i StartUp-ove.

Takođe, Konferencija je bila prilika da se učesnici osvrnu na aktuelnu situaciju u Ukrajini, te snažno ukaže na potrebu pružanja podrške narodu ove zemlje.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …