Udarne vijesti

Krivokapić na Oksfordu: Korupcija razara tkivo Crne Gore

Danas je na Univerzitetu Oksford, u Centru za evropske studije (St Antony's College), predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić održao predavanje na temu „Politika i etika”. Premijer Krivokapić je boravio na Univerzitetu Oksford u društvu ministra za ekonomski razvoj Jakova Milatovića, inače alumniste ovog prestižnog univerziteta.

U okviru predavanja, premijer Krivokapić je naglasio nužnost povratka etike u crnogorsku politiku, napominjući da se, u crnogorskom slučaju, to može jedino desiti prevashodno sa novim ljudima, uz uslov da se oni pojedinci koji se bave politikom duži niz godina, a koje ne prate opipljivi rezultati ili ih prate negativne političke etikete, trebaju povući sa političke scene: „Takvi ljudi predstavljaju glavnu prepreku ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore.”

Premijer Krivokapić je istakao kako korupcija, a naročito politička korupcija, razara društveno tkivo Crne Gore i udaljava je od evropskih vrijednosti.

Elaborirajući postojeću političku situaciju u Crnoj Gori, premijer je istakao da vanredni izbori predstavljaju jedini održivi izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora.

Premijer je dodao i to da su promjena političke kulture i uspostavljanje dijaloga, bez primjesa političke trgovine i korupcije, jedino mogući sa novim progresivnim snagama koje istinski, a ne samo deklarativno i šarlatanski, baštine evropske vrijednosti.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …