Udarne vijesti

Korona jenjava, Vlada će ublažiti mjere

S obzirom na to da se epidemiološka situacija stabilizovala, postoji mogućnost da se ublaže protivepidemijske mjere, ali i ukine obaveza negativnog PCR testa za posjete zatvorenicima.

To je “Vijestima” kazao direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

On je rekao da su dobili žalbe porodica zatvorenika, koji traže ublažavanje mjera i mogućnost posjete najbližima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) uz jedan od četiri uslova iz digitalne kovid potvrde.

”Danas smo imali sjednicu radne grupe za borbu protiv kovid-19 u IJZ i analizirali smo pritužbe i epidemiološku situaciju. Svakako će naš predlog biti proslijeđen ostalim stručnim tijelima na usvajanja, a jedna od tema je i ova. Nadam se pozitivnom rješenju. Sve mjere koje smo do sad predlagali bile su namijenjene u cilju zaštite pritvorenika i samih posjetilaca, ali s obzirom na to da se epidemiološka situacija stabilizovala, postoji mogućnost za revidiranje protivepidemijskih mjera”, odgovorio je Galić.

Nekoliko porodica “Vijestima” se prethodnih dana obratilo uz tvrdnju da su ogorčeni jer ni uz posjedovanje brzih antigenskih testova i potvrdu o urednoj vakcinaciji, kao i dokazu o preležanom koronavirusu nisu u mogućnosti da odu u UIKS u posjetu.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …