Udarne vijesti

Bjeloruski vojnici napali Ukrajinu

Ukrajinski parlament je na društvenim mrežama objavio da je bjeloruska vojska ušla na teritoriju Ukrajine nakon što je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ustvrdio da se to neće dogoditi.

“Bjeloruske trupe ušle su u regiju Černihiv. Informaciju je javnosti potvrdio Vitalij Kirilov, glasnogovornik snaga teritorijalne obrane Sjever. Više detalja kasnije”, stoji u toj objavi.

Lukašenko je pak naveo da bjeloruska vojska nije učestvovala i ne učestvuje u sukobima i to, kako tvrdi, može svima dokazati.
“Štaviše, rusko rukovodstvo nikada nije pokrenulo ovo pitanje sa nama o našem učešću. I dalje ne namjeravamo da učestvujemo u ovoj specijalnoj operaciji u Ukrajini. Nema takve potrebe. Državnu granicu pokrivamo vlastitim snagama”, zaključio je on.

Zapad je inače zabrinut zbog navoda brojnih analitičara da je Rusija značajno povećala broj vojnika koji se nalaze u Ukrajini, a dodatni strah kod stanovništva i ukrajinske vojske donosi i ruski vojni konvoj dug 65 kilometara.

Taj ogromni konvoj sa oklopnim vozilima, tenkovima, oružjem i logistiku kreće se prema glavnom gradu Ukrajine, a jasno je da su prešli na bjeloruskoj granici s obzirom na to da svi putevi u tom dijelu Ukrajine vode ka susjednoj Bjelorusiji, prenio je Klix.

Strahove pojačavaju i izvještaji koji stižu iz drugih dijelova Ukrajine, da Rusija opsjeda naseljena područja koristeći “srednjovjekovnu taktiku” i uskraćuje im hranu, vodu i osnovne zalihe.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …