PODGORICA: Skup podrške Ukrajini

Građani su se i danas okupili u Podgorici u znak solidarnosti i podrške nezavisnosti i slobodi Ukrajine. Okupljeni su osudili rusku invaziju. a na trasparentima koje su nosili pisalo je “Slava Ukrajini”, “Zaustavite Putinov rat”, “Bjelorusi podržavaju Ukrajinu”, “Ruski brodovi j****e se”…

Iskazujući zahvalnost, kako je kazala, crnogorskim prijateljima i Ukrajincima u Crnoj Gori koji su se okupili u znak protesta protiv napada Rusije na ovu zemlju, otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fialka je poručila da neće odustati.

Ukrajina se već treći dan bori protiv velike ruske agresije. Odlučni smo da pobijedimo i vidite da ne odustajemo. Cijeli svijet stoji iza nas i broj Ukrajinaca koji je došao ovdje da nas podrži zajedno sa crnogorskom braćom, dokaz je da imamo veliku podršku u tome, ne samo ovdje, već u cijelom svijetu. Nadali su se da ćemo nakon 24 sata odustati, ali mi ne odustajemo. Sada je počeo stvarni državni rat, jer svaki državljanin Ukrajine ima cilj da se bori za svoju domovinu, jedni sa oružjem, a drugi na bilo koji drugi mogući način. Mi ćemo svi zajedno da pobijedimo – poručila je Fialka.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sultan Al-Jaber: Ukidanje uglja, nafte i gasa vratilo bi svijet nazad u pećine

Sultan Ahmed Al-Jaber, izvršni direktor za naftu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vođa klimatskih pregovora COP28, …