Spajić u Beranama: Građani već osjetili benefite, prosječna plata 700 eura

Bolje društvo i nove ekonomske pobjede ciljevi su novoformiranog pokreta „Berane sad“, poručio je predsjednik pokreta Mladen Premović.

Sjednici inicijalnog odbora pokreta „Berane sad“ prisustvovali su i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kao i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, koji su podržali tu organizaciju.

Spajić je kazao da je na skupu u svojstvu građanina da podrži grupu građana “Berane sad”. Kaže i da je Crna Gora prošla kroz teške godine sa izvrtanjem moralnih i ekonomski vrijednost.

“Naši građani nijesu osjetili ekonomski rast. Prije 10 godina plata prosečna je bila 500 eura kao i kada smo mi došli. Inflacija za to vrijeme je bila 20%”, naveo je Spajić u Beranama.

Kaže da su naši građani prvi put poslije mnogo godina dobili veliko povećanja plata. Pa je, kako dodaje, sada prosečna plata oko 700 eura.

“Partijsko zapošljavanje je uništilo sistem vrijednosti i obrazovanje, jer mladi ljudi koji su posmatrali ekonomsko propadanje zemlje, bolje uslove su vidjeli van Crne Gore”, kazao je i Spajić i dodao da mogu da zaustave te trendove.

Kaže da su građani već osjetili benefite i to kroz veće plate, dječiji dodatak, naknade majkama…

Berane online

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …