milatovic

Milatović sproveo analizu procesa zapošljavanja u Ministarstvu

Ministarstvo ekonomskog razvoja je u proteklih nekoliko dana sprovelo postupak provjere evidencije zaposlenih u ovom resoru u cilju utvrđivanja stepena poštovanja imperativnih propisa prilikom zapošljavanja. Tom prilikom Ministarstvo je u cjelosti postupalo u okviru svog mandata koji ima kao predstavnik poslodavca ovih zaposlenih, Vlade Crne Gore, pritom postupajući savjesno i uz strogo poštovanje ličnosti i privatnosti svojih zaposlenih. Ministarstvo će o rezultatima provjere sačiniti izvještaj, u kom će se analitički sumirati rezultati provjere, a na osnovu kojeg ćemo eventualno uputiti odgovarajuće inicijative za dalje postupanje prema nadležnim organima.
Kategorički odbacujemo teorije zavjere i netačna medijska kazivanja da je ova provjera rađena kako bi se bilo koji zaposleni doveo u nepovoljan položaj, kao i spin da je rukovodstvo Ministarstva tom prilikom, koje ima javna ovlašćenja da vodi kadrovsku politiku u djelokrugu svog resora, prekršilo bilo koji propis.
Sprovođenje ove provjere je bila obavezna reakcija na nedavno utvrđene nepravilnosti u radu upravo onih lica koja su u okviru Ministarstva bila zadužena da obavljaju pravne poslove u oblasti zapošljavanja, i ono je bilo neophodno kako bi se sačuvao integritet ovog resora. Naravno, za sve utvrđene propuste su isključivo odgovorni bivši rukovodioci organa, koji su u prethodnom periodu svjesno suspendovali meritokratiju pri zapošljavanju u javnom sektoru.
Neizbježan rezultat ovakvog postupanja u prethodnom periodu je urušavanje sistema obrazovanja i rada, i stvaranje osjećaja nepovjerenja građana prema javnim institucijama.
Na kraju, važno je napomenuti da je put do pune meritokratije dug, ali na njemu valja ostati istrajan. To je obaveza na našem evropskom putu, ali i ključ dobrog upravljanja i održivog ekonomskog razvoja.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …