Udarne vijesti

Glavni grad uklanja stara auta sa javnih površina

Komunalna inspekcija Glavnog grada u saradnji sa gradskim preduzećem Deponija sprovela je akciju uklanjanja više havarisanih vozila – olupina u Podgorici, zahvaljujući kojoj su uklonjena kombi vozila iz ulice Svetozara Markovića i ulice Đoka Miraševića koja su dugo vremena zauzima parking prostor stanarima obližnjih zgrada.

Glavni grad će u narednom periodu sprovoditi slične akcije, a važno je naglasiti da svako havarisano/otpadno vozilo koje Komunalna inspekcija ukloni sa javnih površina podliježe troškovima izvršenja i uklanjanja koji padaju na teret vlasnika vozila. Iz tog razloga pozivamo vlasnike havarisanih vozila da se obrate gradskom preduzeću Deponija, kako bi stara vozila besplatno bila uklonjena ali i otkupljena.

Pomenute aktivnosti su usmjerene prije svega na zaštitu životne sredine, a sa druge strane smanjuje se otkup vozila na nelegalan i ekološki neprihvatljiv način, te građanima ostavlja mogućnost da takvo vozilo prijave i ukoliko je u njihovom vlasništvu, za njega dobiju novac po cjenovniku koji je dostupan na sajtu https://deponija.me/

Video- Od prijave do reciklaže vozila: https://youtu.be/p7sQW4zjZDQ

Detalji bizniscg