Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je direktno pozvao ukrajinske trupe da preuzmu vlast u zemlji te im poručio “da će biti lakše da se dogovore ako vojska preuzme vlast u svoje ruke”.

Tokom obraćanja, dodao je da je “lakše pregovarati s njima” nego sa “bandom nacista koja je zauzela Kijev” – što se očigledno odnosi na trenutno rukovodstvo Ukrajine.
“Još jednom apelujem na vojno osoblje oružanih snaga Ukrajine – ne dozvolite neonacistima i (ukrajinskim radikalnim nacionalistima) da koriste vašu djecu, žene i starce kao živi štit”, rekao je on na televizijskom sastanku s predstavnicima ruske sigurnosti.

“Preuzmite vlast u svoje ruke, lakše ćemo postići dogovor”, istakao je.

On je dodao da su se ruski vojnici u Ukrajini ponašali “hrabro, profesionalno i herojski”.

To dolazi nakon što je Kremlj rekao da je Rusija pozvana da pošalje delegaciju u Bjelorusiju na razgovore s ukrajinskim zvaničnicima nakon što je pokrenula svoju invaziju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin spreman poslati delegaciju kao odgovor na ponudu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da razgovara o vanblokovskom statusu Ukrajine, što ukazuje na to da bi on bio spreman pregovarati o odustajanju od kandidature svoje zemlje za pridruživanje NATO-u kao što je Rusija zahtijevala.

Klix

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …