ABAZOVIĆ: Ne mislim da će Bulajić izazvati neku destrukciju

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da, kad je u pitanju manjinska vlada, i dalje čekaju stav Socijalističke narodne partije (SNP). URA će, kako je saopštio, poštovati stav SNP-a kakav god on bio po pitanju manjinske vlade.
Abazović je rekao da bi volio da SNP bude dio evropske vlade i, kako je naveo, vagona koji treba da vodi ka pomirenju u Crnoj Gori.

Abazović je novinarima, nakon predavanja na Ekonomskom fakultetu, kazao da kada je riječ o Vladi, rokovi ističu i da su iz URA-e ranije rekli da nije problem da se ide na izbore, ako se ne dođe do rješenja.

“Što se nas tiče sve bi trebalo raditi dosta brže, konkretnije i efikasnije”, rekao je Abazović.

Na pitanje ko bi činio manjinsku vladu i da li bi to bili SNP, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija, Abazović je kazao da i dalje čekaju stav SNP-a.

“Oni imaju svoju organizaciju i organe. Kakav god bio stav, mi ćemo ga poštovati. Ja bih volio da oni budu dio evropske vlade i dio vagona koji treba da vodi ka pomirenju u Crnoj Gori na duže staze”, kazao je Abazović.

Abazović je dodao da je, dok se ne utvrdi ko bi eventualno činio većinu i da li ona apsoultno postoji, neozbiljno da se tretiraju imena i na taj način ta imena dovode u neprijatnu situaciju.

“Ako bi nešto postalo izvjesno, bio bih raspoložen da kažem ko bi bio u vladi. Dok to ne postane izvjesno, mislim da ne treba zloupotrebljavati bilo čije ime”, naveo je Abazović.

Upitan do kada će čekati stav SNP, on je naveo da očekuje da će se do kraja sedmice izjasniti o eventualnom učešću u manjinskoj vladi.

“Ne mislim da smo u nekom zakašnjenju, ali očekujem da se do kraja sedmice situacija iskristališe”, rekao je Abazović.

Na pitanje da li će sa opozicijom predložiti predsjednika Skupštine, on je kazao da će danas biti konsultacije na nivou šefova poslaničkih klubova.

Abazović je istakao da ne misli da je vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić neko ko bi mogao da izvazove neku destrukciju.

Abazović je, o najavljenim blokadama Demokratskog fronta (DF), kazao da one, kao ni neki prethodni protesti, nijesu prijavljeni.

“Sve je demokratski iskaz, samo bez incidenata, to je najvažnija stvar. Za sada sve protiče mirno i ne bih unosio nikakvu dodatnu paniku”, rekao je Abazović.

Kako je naveo, nada se da će svi biti na visini zadatka i da će sve odraditi sve mirno.

“Što se tiče policije, ona će se, kao i do sada, vrlo profesionalno odnositi i neće nijednim postupkom dolivati ulje na vatru, niti smatram da bi to bilo pametno u ovom trenutku”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da nijesu inicirali više sastanaka sa Demokratama, zbog saopštenja šefa poslaničkog kluba te partije Borisa Bogdanovića, koji je kazao da ne želi da sjedi za istim stolom sa URA-om.

“Jača desnica u Crnoj Gori i to je nešto sa čim treba da se suočimo”, istakao je Abazović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

TRGOVCI I ŠPEDITERI TVRDE: Napadi Huta podigli cijene robe u Crnoj Gori

Troškovi brodskog prevoza robe iz glavnih kineskih luka do crnogorske Luke Bar su od novembra …