Nrekić i saradnici spremni da priznaju nezakonito zapošljavanje

Bivši predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić i njegovi saradnici pregovaraju sa Specijalnim tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice za nezakonito zapošljavanje 84 osobe, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Upravo iz tog razloga, juče je u podgoričkom Višem sudu odložen je početak suđenja nekadašnjem prvom čovjeku ulcinjske opštine i njegovm saradnicima.

Pored Nrekića, optužnica je podignuta i protiv bivšeg predsjednika Skupštine opštine Ulcinj Ilira Čapunija, sekretara za budžet i finansije Seada Osmanovića, bivšeg sekretara za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafe Gorana, načelnika Službe za zaštitu i spašavanje Saubiha Mehmetija i sekretara Komunalne policije Milazima Mustafe.

Njima se na teret stavlja krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Nrekić je početkom prošle godine sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju nakon što je sam otišao u ulcinjsku policiju kako bi dao izjavu u vezi sa istragom o nezakonitom zapošljavanju u toj opštini.

Uprava policije i tužilaštvo se nijesu zvanično oglašavali ovim povodom, a vijest da su Nrekić i njegovi saradnici uhapšeni 18. januara je prvi objavio Dritan Abazović na svom Tviter profilu:

-Uhapšen je gradonačelnik Ulcinja i šef lokalnog DPS, sa još nekoliko funkcionera. Razlog – partijsko zapošljavanje! Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobjeda. Građanima je to jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj! – napisao je Abazović.

Nakon saslušanja, Nrekić je zajedno sa Osmanovićem, Goranom, Mehmetijem i Mustafom pušten da se brani sa slobode.

On je tada medijima rekao da Opštini Ulcinj nije pričinjena šteta, te da se ne osjeća krivim što je zaposlio ljude koji su radili posao kako treba.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …