CEDIS: Protest na pogrešnoj adresi

Povodom protesta koji je danas organizovan ispred upravne zgrade CEDIS – a, ponavljamo da je Kompanija od početka postupala u skladu sa zakonom, uz neosporivu namjeru da se „Ljetnjikovac kralja Nikole“ priključi na mrežu u najkraćem roku. Obrazloženja povodom nepriključivanja su komunicirana u javnosti više puta, pa nam nije jasno zbog čega se baš CEDIS taregitira u ovom slučaju, budući da se ključ za rasplet ove nemile situacije ne nalazi na našoj adresi. CEDIS–u je tek juče dostavljeno izjašnjenje Opštine Nikšić, čime su se i stekli uslovi za dalje postupanje u navedenom slučaju, nakon čega je i uslijedila naša urgentna reakcija, kako bi iz dijela naše nadležnosti aktivnosti maksimalno ubrzali. Stoga, uz puno razumijevanje za sve neprijatnosti koje korisnici Ljetnjikovca imaju zbog izostanka napajanja, molimo za smirivanje tenzija i racionalan pristup, jer smo uradili sve u pravcu ubrzavanja procesa, shodno čemu optužbe za diskriminaciju i manjak efikasnosti i tolerantnog odnosa sa naše strane, nijesu na mjestu.

Podsjećanja radi, juče je CEDIS–u dostavljen odgovor da će Ugovor o privremenom priključenju na elektrodistributivni sistem i Ugovor o snabdijevanju (za “Ljetnjikovac Kralja Nikole”) potpisati Opština Nikšić. U clju što hitnijeg rješavanja problema. CEDIS je već danas Opštini Nikšić uputio svu neophodnu dokumentaciju, nakon čega dinamika zavisi od ostalih subjekata koji, shodno propisima, učestvuju u procesu (EPCG, Opština Nikšić).

Problem je nastao kada je navedeni objekat isključen sa mreže (19.11.2021. godine), jer korisnik nije zaveden u bazi podataka CEDIS-a, zbog čega je, shodno propisima, neophodno sa korisnikom zaključiti ugovor o privremenom priključenju na distributivni sistem električne energije, kao i ugovor o snabdijevanju. S obzirom na to da je “Ljetnikovac kralja Nikole” u vlasništvu Opštine Nikšić , putem elektronske pošte (30.12.2021) predsjedniku Opštine Nikšić smo uputili zahtjev za izjašnjenje o tome koji subjekt će biti evidentiran u bazi podataka (vlasnik ili korisnik predmetnog objekata), te samim tim i naveden kao ugovorna strana u ugovoru o privremenom priključenju, na koji je odgovoreno juče.

Ponavljamo po ko zna koji put da je CEDIS, što slijed aktivnosti i potvrđuje, u konkretnom slučaju u potpunosti postupao u skladu sa relevantnom regulativom i u granicama svoje nadležnosti djelovao u pravcu što hitnijeg rješavanja problema.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …