URA: Bečić i Bogdanović guše građansku Crnu Goru

Građanski pokret (GP) URA saopštio je da predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i njegov kolega i lider Kluba poslanika Boris Bogdanović guše građansku Crnu Goru, te da se pokazalo da Demokrate brane samo partijske, a nikako interese Crne Gore.

“Zabrinjava neprimjereno ponašanje Demokrata koje u posljednje vrijeme konstantno šire dezinformacije i spinove, gradeći politiku na antievropskim, antidemokratskim, desničarskim i fašističkim vrijednostima, sa oblicima ekstremizma”, navodi se u saopštenju.

Iz URE navode da je začuđujuće da partija Alekse Bečića u posljednja tri mjeseca u kontinuitetu poziva na destabilizaciju i nepoštovanje Ustava, izazivanje institucionalne i parlamentarne krize, ne želeći da daju doprinos prevazilaženju problema, a sve zbog, kako kažu, sitnih partijskih računica i očuvanja fotelja.

U saopštenju naglašavaju da se crnogorska javnost skoro mogla uvjeriti u krajnje “desničarski javni diskurs Demokrata” kada su sa zvaničnih partijskih kanala Demokrata i Bečića pozdravljeni skupovi na kojima su dominirale fašistička skandiranja na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a što su osudile i vjerske organizacije, političke partije i pojedinci.

,,Žao nam je što su Demokrate, isključivo zbog 124 direktorske fotelje, od bar deklarativno proevropske stranke postale radikalno krilo Demohrišćanske partije, šta sve više liči na crnogorsku verziju pokreta Dveri”, poručili su iz URE.

Zaključuju da građani prepoznaju kome je do očuvanja nacionalnih interesa, sveobuhvatnih reformi, stabilnosti, mira i prevazilaženja krize, a kome samo do, kako navode, zaštite fotelja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …