Luka Budva i dalje u rukama privatnika. Razlog je nevjerovatan

Do raspisivanja koncesija za Luku Budva tom marinom i dalje će upravljati kompanija Dukley Marines, čiji je vlasnik Nil Emilfarb, jer Vlada još nije dala saglasnost na sporazum između Opštine Budva i preduzeća Morsko dobro, kojim bi upravljanje lukom bilo povjereno lokalnoj samoupravi, saopštio je za “Dan” predsjednik upravnog odbora ovog preduzeća Blažo Rađenović.

Vlada je u junu prošle godine stavila van snage zaključak kojim se produžava ugovor sa privatnom firmom i tada su slavodobitno kazali kako je Luka Budva vraćena građanima. U praksi, međutim, to nije slučaj.
Rađenović je istakao da se već više od pola godine čeka na saglasnost Vlade, te da se nada da će se u skorijem periodu to konačno i donijeti.

Do raspisivanja koncesija je ugovor važeći. Vijeće Privrednog suda usvojilo je prigovor kompanije Dukley Marines, čime je poništeno rješenje tog suda iz jula, kojim je tada bio odbačen predlog ove kompanije za određivanje privremene mjere za zabranu Morskom dobru da bez njene saglasnosti da u zakup, optereti, pokrene postupak davanja u koncesiju ili zaključi koncesioni ugovor za prostor Luke Budva – istakao je Rađenović.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …