Joković traži od Abazovića ponudu, Đurović u igri za predsjednicu Skupštine

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković tražio je od predsjednika Ure Dritana Abazovića konkretnu ponudu za SNP o ulasku te partije u manjinsku vladu koju bi predstavio na Glavnom odboru svoje stranke, saznaje Pobjeda.

Da bi odluka bila donešena po Statutu te partije, neophodna je dvotrećinska većina svih članova, što je veliki izazov za Jokovića imajući u vidu protivljenje određenog broja odbora koji traže dogovor u okviru parlamentarne većine od 30. avgusta.

– Joković je na konsultacijama sa predstavnicima Ure kazao da SNP hoće tačno da zna o čemu će odlučivati GO uključujući i konkretnu ponudu – rekao je izvor Pobjede. Predsjednik SNP-a juče nije odgovarao na telefonske pozive Pobjede.

U pitanju je, kako tvrdi izvor, manevar Jokovića kako bi suzbio protivljenja unutar svoje stranke, jer mu dio baze pod pritiskom djelova Crkve Srbije i ANB-a ne želi bilo kakav aranžman sa DPS-om, ali ni sa manjinama jer traže dogovor u okviru većine od 30. avgusta. Joković je prethodne dvije sedmice obišao gotovo sve odbore i ostala su mu još dva.

Nezvanične informacije Pobjede govore da bi SNP-u trebalo da pripadne minimum pet ministarskih mjesta uključujući i funkciju predsjednika parlamenta. Dio opozicije pak ne želi da da podršku Jokoviću zbog njegovog javnog protivljenja da se smijeni Aleksa Bečić, pa je kandidat za tu funkciju potpredsjednica SNP-a Danijela Đurović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …