Nikolić: Formiranje manjinske vlade i njene odluke zavisiće isključivo od DPS-a

Posljednja u nizu izjava predstavnika URA, ovog puta od potpredsjednice partije Jovane Marović pokazuje zabrinjavajući trend da URA umjesto ozbiljnom politikom nastavlja da se bavi praznim politikanstvom, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić.

Tako, u maniru političkog analitičara, Jovana Marović se bavi kontempliranjem o reformama u DPS-u, zaboravljajući i previđajući očigledno – da je partija kojoj pripada nakon 30. avgusta 2020. godine formirala parlamentarnu većinu i postala ključni činilac koalicije koja je u posljednjih godina i po dana sistemski satirala crnogorski sistem u svakoj sferi.

Sada, kada su priznali katastrofalnu grešku koju su napravili nakon 30. avgusta i kada pokazuju ambiciju da ponovo budu dio evropske platforme – čiji je DPS stožer i sa koje smo ih sve vrijeme pozivali da se vrate interesima države Crne Gore, ponovo ih savjetujemo da svoje opservacije oko stranačke politike zadrže u granicama GP URA – saopštio je Nikolić.

On je potpredsjednici Ure, “pojasnio dvije stvari”.

Prvo, formiranje manjinske Vlade zavisi isključivo od klupa poslanika DPS-LP bez čijih 30 glasova nema, i neće biti, stabilne i evropske parlamentarne većine, i bez čijih glasova u Skupštini neće biti usvojen niti jedan jedini prijedlog koji dolazi iz Vlade. Dakle, gospođo Marović, buduća Vlada i sve njene odluke zavise u potpunosti od nas – baš ovakvih kakvi jesmo.

I drugo, to što vi mislite o reformama u DPS-u ili to što mi mislimo o čitavoj istoriji pogrešnih odluka URE irelevantno je u odnosu na ono što misle građani. A oni u kontinuitetu govore da je za vašu partiju 5% krajnji, a za DPS 35% donji limit.

Zbog svega navedenog, pozivam Vas da se vratimo onome što nas je okupilo. Koncept stvaranja široke parlamentarne većine koja će imati reformski cilj da u interesu budućnosti Crne Gore stabilizuje državu i vrati nas na evropski kolosjek i poziciju lidera evropskih integracija – kazao je Nikolić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …