Milošević prvi pik za šefa ANB-a, ambasadori imaju svog favorita

Državni sekretar u MUP-u Rade Milošević, kandidat je za novog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, saznaje portal BiznisCG iz pouzdanih izvora.

Milošević je član GP URA, obavlja dužnost državnog sekretara za kontrolu rada policije i, kako tvrdi naš izvor, raspoložen je da preuzme tu odgovornu dužnost.

Ukoliko želi da postane direktor ANB-a morao bi napustiti političku funkciju.

izvori BiznisCG tvrde da aktuelni direktor Dejan Vukšić nema nikakve šanse da zadrži tu funkciju, budući da je čovjek od posebnog povjerenja odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića.

Da li će Milošević zaista biti direktor ANB-a, zavisiće od epiloga pregovora oko manjinske Vlade, eventualnog ulaska SNP-a u izvršnu vlast ali i stava ambasadora Kvinte.

Visokopozicionirani diplomatski izvor tvrdi za BiznisCG da ambasadori Kvinte imaju svog favorita za šefa ANB-a i da se radi o osobi koja ima iskustvo u obavještajno- ekonomskim poslovima.

Prvi pik za šefa ANB-a Milošević je diplomirao je na Fakultetu za državne i evropske studije, Podgorica – smjer Državne i evropske studije 2006. godine i ima zvanje diplomirani pravnik javne uprave i evropskih poslova.

Na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer Evropske studije , stekao je zvanje politikolog evropskih studija – specijalizacija 2010. godine.
Radnu karijeru počeo je u FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore kao programski službenika za izrada i implementacija projekata. U preduzeću Djurkovic Company 2013. godine bio je rukovodilac komercijale – prodaja.

U Zavodu za zapošljavanje Crne Gore obavljao je dužnost direktora 2016. godine.

Od 2017-2021. godine bio je direktor u AD MIND d.oo. Radio kao predavač za 12 regionalnih seminara. Obuka zaposlenih u 13 sjevernih opština Crne Gore. Tokom projekta uradio dva priručnika na temu: Izrada projekata koje finansira EU i Implementacija projekata koje finansira EU.

Predrag Zečević

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …