Udarne vijesti

Đoković kupuje zemljište u zaleđu Jaza

Teniser Novak Đoković zainteresovan je da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz na kome bi uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradio prvi veliki golf teren sa 18 rupa na ovom dijelu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je prvi reket svijeta kazao da je predviđeno ulaganje više od 300 miliona eura.

Đoković je krajem januara došao u Budvu, kako bi se navodno uvjerio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

Izvori “Vijesti” tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima Nevladine organizacije “Jaz – Mrčevo polje”, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu plaže.

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. “Vijestima” je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren. Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zaintersovano da privuče investitore – od Srbije do Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona eura.

Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da i dalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi. Izvori “Vijesti” tvrde i da su kazali da su spremni da podrže projekat.

Iz te NVO ranije su poručili da je njihov cilj da se Mrčevo polje turistički valorizuje, ali ne kroz izgradnju stanova za tržište, već kroz projekat turističkog kompleksa visoke kategorije.

Kompleks zemljišta u zaleđu plaže Jaz do prošle godine je zakupljivala Opština Budva. S tom praksom se počelo još prije gotovo deceniju i po, dok je Budvom upravljala koalicija DPS-SDP, kada je napravljen i koncertni plato uoči koncerta “Rolingstonsa”. Potom je nastupila i Madona, da bi potom na tom mjestu održavao muzički festival “Sea dance”.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …