ABAZOVIĆ: Pomirićemo dvije Crne Gore i strpati u zatvor kriminalce

,,Čast mi je što mi je ukazano povjerenje da u naredne četiri godine budem prvi među jednakima u našem timu. Postao sam dio URE, jer su ideje i program koji ona baštini po mnogo čemu revolucionarni ne samo u Crnoj Gori, već i regionu. Motiv mog angažmana je bio promjena postojećeg sistema, ali ne i krajnji cilj, koji je mnogo složeniji i za čiju realizaciju je potrebno mnogo više truda i odricanja”, saopštio je na večerašnjoj konvenciji nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA, na kojoj se biralo novo rukovodstvo, novoizabrani predsjednik tog odbora Dušan Golović.

Kako je kazao, prioritet njihovog rada u Nikšiću je nastavak aktivnosti koje je taj odbor već uspješno sprovodio, sa posebnim akcentom na jačanje infrastrukture i široj promociji programa URE. ,,Osnova naših programskih ciljeva će biti u pravcu otvaranja realnih radnih mjesta i dovođenje kredibilnih investitora u naš grad, a u tom smislu smo uveliko u prethodnom periodu preduzeli konkretne korake”, istakao je Golović.

Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA kazao je da nije bilo lako na razvojnom putu, ali da je URI-na ideja bila nepobjediva. ,,Od profesorica Tatjane Đurišić Bečanović i Rajke Glušice počela je priča URE na lokalu, ali i i na državnom nivou. Mi smo 30. Avgusta, uz nemjerljivi doprinos URE u Nikšiću uradili ono što niko nije mogao za 30 godina. Od tada se Crna Gora promijenila na bolje. U njoj treba da živi optimizam, jer će tako trajno biti bolje mjesto za život”.

Abazović je istakao da je najvažnija državna politika ona koja miri dvije Crne Gore. ,,Srušili smo DPS što smo i obećali, ali nismo obećali da ćemo vladati kao oni. Želimo da se kriminalci nađu iza rešetaka, da ljudi koji žive u čeljustima prošlosti smanje doživljaje i okrenu se budućnosti”.

Potpredsjednica URE Jovana Marović saopštila je da što to URA jača, raste i mijenja se treba da raduje sve građane u Crnoj Gori. ,,Ponosni smo što smo na to što smo uradili prethodnih dana u Vladi. Mi smo bili pogon koji ju je gurao naprijed, no, nažalost, ta vlada nije opravdala očekivanja. Samo smo mi izašli sa rješenjem da riješimo ovu situaciju, jer nam je stalo do evropskog puta i vrijednosti koje su najoptimalnije za Crnu Goru”.

Prema njenim riječima, URA propasti ne smije. ,,Jedina smo partija koja nosi luču građanske i slobodne Crne Gore”, istakla je još Marović.

,,Naš odbor je udvostručen i članstvo znatno prošireno. Osnovani su mjesni odbori i intezivirana je saradnja sa NVO sektorom. Ispunili smo i dva osnovna cilja: smjenu vlasti na državnom i lokalnom nivou. Čeka nas još mnogo posla. Još mnogo toga moramo da uradimo, posebno kada je riječ o razvijanju partijske infrastrukture, samoj organizaciji rada, disciplini…”, kazao je novoizabrani potpredsjednik nikšićkog odbora, Goran Šućur.

Abazović je još kazao da su od prošlih parlamentarnih izbora prošli golgotu, ali da svakog mogu da pogledaju u oči. ,,Mi želimo da živimo građansku Crnu Goru bez blokada, dosta smo bili u njima. Gledamo u budućnost, nudimo inicijative, uvažavamo svakog subjekta društva. Ova stranka se bori za dijalog. Dođite da nađemo najbolja rješenja za našu državu, da stavimo tačku na svaki vid podjela. URA je partija koja je nosila cijeli proces u reformamma tužilaštva i nije joj problem da sačeka, da se žrtvuje, da izgubi, ali se nikada neće pomjeriti nikome kada su u pitanju državni interesi”.

Prema riječima Šućura, sposobnost i moć svakog pojedinca su ograničeni. ,,Ali, ako budemo jedinstveni, nema toga što ne možemo prevazići. Sve pozivam da nam se pridruže da zajedno povedemo NIkšić i Crnu Goru u zagrljaj Evropske unije (EU). Dosta je podjela. Krenimo zajedno ka budućnosti, ostavimo prošlost za sobom”, kazao je on.

Filip Adžić, potpredsjednik Građanskog pokreta URA kazao je da nikšićki odbor nikad nije imao kalkulaciju kada je u pitanju evropski put Crne Gore. ,,Poslije 30. avgusta imali smo samo jedan put – put promjena u Crnoj Gori. Danas kada je Vlada dostigla svoj limit donosimo ispravne odluke jer ne odustajemo od evropskog puta. Nema te buke i barikada i blokada koji nas mogu zaustaviti. Nikšićka URA je jedan od naših stubova na državnom nivou i kada znamo da nas ima ovoliko onda je sve neuporedivo lakše”.

Nikšićki odbor je, kako je još kazao lider URE, ponekad tvrdoglav ali to nije loše za partiju, jer tako gradi svoj demokratski kapacitet i jača. ,,Ne samo da može Crna Gora, ona i mora. Ja sam veliki optimista da možemo čvrsti da držimo kormilo evropskog puta. Otvorimo se prema komšijama, prema Evropi. Građani nemaju vremena da čekaju… Ako trebaju novi izbori – i zato smo spremni. Ova partija ima najveći istorijski cilj – da pomiri dvije Crne Gore. Idemo dalje u nove pobjede”.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …