Udarne vijesti

MLADI U MODNOM BIZNISU: Anjine unikatne kožne torbe

Mlada Anja Adamović iz Bijelog Polja, još kao srednjoškolka, je počela da ručno izarađuje torbe, odjeću i obuću. Njene kreacije ubrzo su izazvale interesovanje okruženja pa je odlučila da kreira profil na Instragramu anja@adamovic kreacije, gdje objavljuje ono što sašije…Tako je počela jedna lijepa priča i prodaja kojom se i dalje bavi.

Odlučila je da svoje poslovne planove veže za Crnu Goru i rodno Bijelo Polje.

“Imam veliku želju da otvorim pogon za proizvodnju svojih proizvoda”, priča nam vrijedna Anja (23).

Iako je tek na završnoj godini Fakulteta za dizajn i multimediju na Univerzitetu Donja Gorica, odsjek modni dizajn, ona je uspjela da se uspješno predstavi svoje proizvode pod nazivom “Mina Leone”.

MINA LEONE

Rađanje kako ističe “njenog malog brenda” des ilo se na prelazu između trećeg i četvrtog razreda srednje škole. Tada je prodala svoj prvi komad pod nazivom Mina Leone dizajn i nakon toga sve je radila pod tim imenom.

“Najviše volim da kreiram komplete torbi, najčešće dio suknja i obuću, kako bi se dodacima mijenjao koncept odjevene kombinacije”, kaže Anja.

Cilj joj je, da kad ujutro izađete i imate puno baveza, možete da uzmete kožnu torbu i odlično izgledate.

Bitno joj da se odjeveni komadi koje pravi mogu da trasformišu. Modeli koji radi su unikati ili veoma mala serija. Želi da podstakne na taj način induvidualnost i izbjegne uniformisanost.

OWER THE RAINBOW

Ona je kazala da će nastaviti oduševljava sve ljubitelje i poznavaoce mode. Prije nekoliko mjeseci na ,,Montenegro Fashion Weeku” predstavila je svoju kolekciju ,,Over the rainbow” za koju je pokupila sve pohvale, a sada je na modnu scenu stupila sa kolekcijom ručno rađenih torbi.

Osam unikatnih “Mina Leone” aksesoara upravo su ono što je i sama oduvijek priželjkivala pa je zahvaljući talentu i kreativnosti sada ostvarila, kako istič, svoju torbu iz snova.

O svom novom modnom poduhvatu na koji je najviše inspirisala majka, mlada bljepoljska kreatorka je kazala, da je dugo vremena istraživala da uradi torbu kakvu nije mogla da nađe,a u glavi je imala zamišljenu do najistnijih detalja.

“Neko sam ko mnogo voli izazove i želi da sve proba. Upravo je to bio okidač da se upustim u ovu avanturu i sebi napravim baš