DF sprema akcije: Blokiraće Podgoricu, Budvu, Berane…

Demokratski front će početkom sljedeće sedmice organizovati blokadu saobraćajnica, kao što je i najavljivao u znak protesta protiv izdaje izborne volje, odnosno rezultata parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine.

Planirano je da to bude jednosatna blokada ključnih saobraćajnica u znak upozorenja, najvjerovatnije u Podgorici, Budvi, Beranama, Nikšiću – većim opštinama i onim gdje Front ima jače odbore, saznaju “Vijesti”.

O tome se odlučivalo na sjednici u Podgorici sredinom ove sedmice, kada su u centralu pozvani predsjednici opštinskih odbora partija članica koalicije Demokratskog fronta.

Funkcionerima tih partija je rečeno da vide kakvo je raspoloženje u opštinskim odborima kada su u pitanju svi apsekti formiranja manjinske vlade – od blokada do ostalih vidova vaninstitucionalnog pritiska.

Oni bi do ponedjeljka trebalo da obavijeste centrale o informacijama sa terena, rekao je jedan od sagovornika.

Predsjednici odbora partija članica DF-a u Podgorici razgovarali o načinima vaninstitucionalnog očuvanja, kako tvrde, izborne volje

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Nove Andrija Mandić najavio je ranije da je, kakoje rekao, neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke stranke pravi dil sa DPS-om i iznevjeri volju većinske Crne Gore od 30. avgusta 2020. godine.

On je na konferenciji za medije kazao da će to naići na veliki otpor svakog i da će DF u takvom scenariju krenuti u snažne proteste i blokirati Crnu Goru.

”DF je velika organizacija i poslaćemo i domaćoj i međunarodnoj javnosti, od kojih su neki sebi dali za pravo da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore tako što će oni sastavljati vladu i kombinovati sa različitim političkim subjektima, ali moraju svi da pretpostave da to ne može proći bez narodnog odgovora i da postoje politički subjekti koji su spremni da preuzmu odgovornost za sve što će doći”, poručio je Mandić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …