Viele Euro Geldscheine

DOMAĆINI: Ova crnogorska opšina ima u kasi 5,8 miliona i nema dugovanja

On je gostujući u emisiji Link na RTCG potvrdio da je Vlada na jučerašnjoj sjednici usvojila odluku o upozorenju Opštine Tivat kojom je lokalnu upravu tog grada upozorila da je dužna da obezbijedi rad lokalnog parlamenta.

“Vlada je iz svoje nadležnosti donijela odluku da se sjednica održi u roku od 10 dana, ukoliko se to ne desi donijeće odluku o raspuštanju lokalnog parlamenta i imenovaće odbor povjerenika koji će voditi zakonodavnu vlast do izbora”, kazao je Komnenović.

On je podsjetio da lokalni parlament ne zasijeda od septembra zbog odluke lokalne opozicije kojoj se priključio odbornik SDP-a koji je davao manjinsku podršku da ne učestvuju u radu parlamenta.

“Da li je to legitimno ili ne, politika je vještina mogućeg. Ja sam svjestan toga. Međutim izvršna vlast je funkcionisala, kako je funkcionisala, to je vidljivo i matematički dokazivo da smo uspjeli da za godinu stabilizujemo finansije koje su bile u zaista teškoj situaciji”, rekao je Komnenović.

Tvrdi da su zatekli manjak u gradskoj kasi od četiri miliona eura.

“Morali smo cijelu godinu da posvetimo sanacionom budžetu, da vraćamo dugove. Ja na današnji dan mogu reći da opština Tivat nema dugova i nema dužnika”, kazao je on.

Istakao je da u prvom dijelu godine nijesu mogli da se pozabave kapitalnim investicijama.

“To smo i rekli prije izbora da ćže prva godina biti teška. Prevazišli smo svoja očekivanja. Sada je u gradskoj kasi nešto oko šest miliona eura, tačnije, 5,8 prema podacima od jutros. Ovih dana očekujemo uplate komunalija od 400 hiljada, zatim poreza od 700 hiljada što znači da budžetska sredstva nijesu konačna i da ćemo uskoro u kasi imati preko sedam miliona”, kazao je Komnenović.

On kaže da su politički problemi u Opštini nastali zbog ideološke orjentacije Socijaldemokratske partije koja je dala manjinsku podršku sa razlozima koji, kako je rekao, nemaju veze sa Tivtom i Tivćanima.

“Mi smo prva centrala u kojo vlastr vrše građanske liste nezavisno od centrala u Podgorici. Mi smo i došli na vlast sa tezom da lokalna vlast treba da bude lokalna”, kazao je on.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …