Projekat “Evropa sad” teče vrlo uspješno. Ima jedna velika novost

Na III sjednici Koordinacionog tijela kojom je predsjedavao ministar ekonomskog razvoja, mr Jakov Milatović konstatovano je da implementacija programa „Evropa sad!” teče vrlo uspješno.

„Nastavljamo sa ispunjenjem naše misije, a to je bolji životni standard građana i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija programa „Evropa sad!” ne smije biti dovedena u pitanje i udruženim snagama pratimo sprovođenje ove reforme”, kazao je ministar.

Na sjednici Koordinacionog tijela predstavnici Uprave prihoda i carina i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove prezentovali su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, kao i prijavljene nepravilnosti i preduzete korake na njihovom otklanjanju. Predstavnici Uprave prihoda i carina su istakli da je evidentiran značajan priliv IOPPD obrazaca u Upravi kao rezultat implementacije novih poreskih zakona koji će doprinijeti preciznoj evidenciji poreskog duga. Već početkom marta možemo očekivati sveobuhvatan izvještaj o poreskim obveznicima.

Zajedničkim snagama svih državnih organa, kao i strateških partnera Unije poslodavaca, dva reprezentativna sindikata, Privredne komore koji su članovi Koordinacionog tijela, konstatovano je da se implementacija programa Evropa sad realizuje bez poteškoća.

Kako bi se ovaj trend nastavio Koordinaciono tijelo će svoju IV sjednicu održati već početkom marta, za kada je predviđeno da nadležne institucije pripreme detaljan izvještaj o realizaciji Programa za prva dva mjeseca.

Provjerite slična mjesta

Obezbijeđena većina za usvajanje predloga rebalansa budžeta

Skupština je danas završila raspravu o predlogu drugog rebalansa ovogodišnjeg budžeta, sa predlogom odluke o …