Udarne vijesti

Potpuna reorganizacija: Pogledajte trase novih PG autobuskih linija

Glavni grad je u prethodnom periodu pažljivo analizirao stanje u javnom prevozu, te na sistematičan način pristupio unapređenju stanja u ovoj oblasti.

Podsjećamo, nakon usvajanja strateških dokumenata koji definišu ovu oblast, rekonstruisana su postojeća i postavljena nova autobuska stajališta, a uveden je i Sistem elektronske karte, koji omogućava svim građanima da za cijenu jedne jednokratne ili mjesečne karte, koriste usluge svih prevoznika. Osim toga, nedavno je završen javni poziv za kupovinu novih, modernih, prilagođenih potrebama OSI i ekološki prihvatljivih autobusa, koji će se na ulicama Podgorice naći već u prvom kvartalu ove godine.

Nakon konsultacija sa građanima i pažljivog analiziranja postojećeg modela, pristupilo se reorganizaciji autobuskih linija.

Napominjemo, osim reorganizacije postojećih, uvode se četiri potpuno nove linije, koje će obuhvatiti i one djelove grada koji do sada nijesu bili dio sistema javnog prevoza. Nove autobuske linije će biti trasa kretanja novih autobusa, a kao takve će biti u potpunosti povezane sa postojećim, što će rezultirati pružanjem kvalitetnijih usluga korisnicima javnog prevoza.

Trase planiranih novih linija:

Prva linija će povezati kompleks novih zgrada na Bulevaru Stanka Radonjića sa City kvartom i okolinom TC Delta City, Kliničkim centrom Crne Gore i studenskim centrom.

Trasa druge linije povezivaće dio Zabjela, u blizini postojećih hipermarketa, kao i Ulicu 4. jula gdje se nalazi veliki broj novih objekata kolektivnog stanovanja, sa centrom grada i dalje prema naseljima Zagorič i Zlatica.

Treća linija, a do izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića, kao početnu stanicu će imati Reciklažni centrar Konik. Nakon izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića, ova linija će povezivati Stari aerodrom, odnosno neposrednu okolinu Doma za stare, sa centrom grada i dijelom grada Preko Morače, sve do Bloka IX.

Četvrta trasa će povezati naselje Rogami sa djelovima grada u kojima se nalaze Klinički centar Crne Gore, Pravni i Ekonomski fakultet, nekoliko objekata obrazovanja i pravosuđa, pa dalje prema naselju Donja Gorica, gdje se nalazi još jedan univerzitet.

Predviđeno je da ovo budu linije čiji interval kretanja je planiran u okviru od 15 – 20 minuta.

Osim novih, reorganizacija će obuhvatiti i postojeće linije, čime ćemo učiniti da svaki građanin i posjetilac Podgorice u svakom dijelu grada ima dostupan javni prevoz.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …