Udarne vijesti
knezevic

KNEŽEVIĆ: Ne mogu biti ministri oni koji nemaju podršku ni skupštine stanara

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je teško objasniti aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, osim da vlast želi izbore, a da je opozicija protiv toga. Poručuje da DF neće dozvoliti iznevjeravanje izborne volje naroda i da očekuje da narednih dana krenu u akciju blokade Crne Gore.

Kolega Dritan Abazović je zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i doskorašnjim koalicionim partnerima odlučio da izvede alhemičarski eksperiment ne bi li ga podržali i DPS i DF, kako bi sa tri poslanika bio izabran za premijera – rekao je Knežević u Jutarnjem programu TV Pink.

Prema njegovim riječima, očigledno je da su pregovori Abazovića sa DPS-om i potencijalnim koalicionim partnerima zakazali.

Postoje određene poteškoće i veoma teško ide čitav proces pregovaranja. Ja se ipak nadam da se mi možemo vratiti unutar aktuelne većine, da dođemo do rješenja – dodao je Knežević.

Ukoliko ne bude dogovora najbolje je, smatra Knežević, formirati tehničku vladu koja će pripremiti prijevremene parlamentarne, lokalne i predsjedničke izbore.

Ne možemo dopustiti da Milo Đukanović ostane na poziciji predsjednika države do 2023. godine kao da je Dalaj Lama, a ne čovjek koji je generisao sve ove podjele i konačno doprinio ovoj krizi – istakao je Knežević.

On je poručio da DF ne pristaje ni na kakav vid ucjene i uslovljavanja jer, kako ističe, predstavljaju 67 odsto parlamentarne većine.

Teško možemo objasniti našim glasačima i srpskom narodu u Crnoj Gori da treba da budu dio “političkog svingeraja” u kojem, zajedno sa DPS-om, po mišljenju Dritana Abazovića, treba da podržavamo njegovu manjinsku vladu i na taj način stvorimo jasan koncept da mi nikada ne možemo biti u vladi, koliko god da dobijemo glasova, ali da će se u vladi naći ljudi koji nijesu izašli na izbore i koji nemaju podršku ni u skupštini stanara – dodao je Knežević.

On smatra da je situacija u Crnoj Gori šizofrena, poručujući da neće dozvoliti da dođe do “ponižavanja glasača DF-a”.

Nadam se da ćemo sljedećih dana ući u akciju blokade Crne Gore protiv izdaje i da ćemo upozoriti sve one koji žele da prave aranžamne sa DPS-om i uđu u iznevjeravanje izborne volje naroda – zaključio je Knežević.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …