Inspektor založio nekretnine vrijedne pola miliona da se brani sa slobode

Viši sud prihvatio je jemstvo u iznosu od 500.000 eura koje je policijski inspektor Ivan Cvijović ponudio kako bi se sa slobode branio od optužbe da je šefu kriminalne organizacije Igoru Terziću odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv njega za šverc droge, ali i podatke o osobama iz kriminalnog miljea.

Pobjeda saznaje da je Cvijović ponudio hipoteku na imovinu koju njegova porodica posjeduje u Pljevljima.

Cvijović se na meti istražitelja našao upravo zahvaljujući Igoru Terziću, koji je policajca optužio da je od njega tražio mito u za informacije koje bi mu bile korisne u poslu šverca kokaina i marihuane.

Osim Terzića i Cvijovića na optužnici su Dejan Spajić, Malibor Ćurčić, Bojana Bojović, Vasilije Dragaš, Nemanja Novaković, Marko Milićević, Nemanja Odović i Miljan Cmiljanović.

Cvijović je uhapšen 24. septembra 2020. godine.

Prema navodima optužnice, Cvijović u februaru 2020. od Terzića, koji je bio pod mjerama tajnog nadzora, tražio novac – nudeći mu pomoć u istrazi koja se vodi protiv njega.

Navodi se da je tada od njega uzeo 500 eura.

Inspektor je Terziću rekao da mu prijeti hapšenje i saopštio mu podatke koje su protiv njega prikupili mjerama tajnog nadzora, te obećao da će ga dan prije obavijestiti kada policija treba da pretrese prostorije koje koristi kako bi sklonio telefone, oružje, drogu…

Cvijović je obećao Terziću i da će mu nakon privođenja uz pomoć uticajnog čovjeka u policiji pomoći da dobije uslovnu kaznu i naučio ga da prilikom saslušanja u policiji kaže da je četiri zamotuljka kokaina poklonio, a ne prodao Muratoviću ispred jednog lokala u Pljevljima.

Sa druge strane, branilac Cvijovića – advokat Damir Lekić, prilikom kontrole optužnice protiv ove grupe ukazao je da je i Terzić bio pod obradom Cvijovića, tačnije, da je inspektor sprovodio akciju tokom koje je Pljevljak bio pod mjerama tajnog nadzora.

Upravo Ivan Cvijović bio je obrađivač mjera tajnog nadzora i predao je transkripte na osnovu kojih su uhapšena određena lica kojima je Terzić prodavao drogu.

Dakle, Cvijović je učestvovao u toj akciji časno i profesionalno i na osnovu njegovih radnji sva lica koja su obrađivana lišena su slobode i nalaze se iza rešetaka – rekao je tada Lekić.

Najavio je i da će Terzić odgovarati za lažno prijavljivanje, obrazlažući da je Cvijović više puta nagrađivan u službi, a posljednji put dva mjeseca prije hapšenja.

Rekao je i da je veoma indikativno da je Cvijović uhapšen dan nakon što je realizovao akciju, kodnog naziva „Gorki“, u kojoj je privedeno više počinilaca teških krivičnih djela.

A dan kasnije hapse ga kao nekog ko nema veze sa policijom i to samo na osnovu obavještenja od osobe koja ima kriminogenu prošlost, koja je u pritvoru i ima razloga da daje takve izjave zbog dobijanja određenih privilegija –zaključio je Lekić.

Terzićeva kriminalna grupa razbijena je sredinom septembra 2020. u policijskoj akciji ,,Toranj“, dok je on bio u spuškom zatvoru.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …