ABAZOVIĆ: Borba protiv kriminala i korupcije postaje smislenija

Vicepremijer Dritan Abazovic je rekao da je velika vijest za Crnu Goru što je razriješen GST Milivoje Katnić.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije postaje smislena”, rekao je Abazović.

Kazao je da Crna Gora može da se miri i ima profesionalne institucije i uprkos preprekama koje joj postavljaju i političari i NVO i mafija…

“Niko nema ništa protiv Milivoja Katnića ali svi žele da vide novog GST koji će da presavije tabak. Očekujem da TS kada se steknu svi uslovi raspišu konkurs i izaberu novog specijalnog tužioca koji će biti profesionalac. Sada je svima jasno da je konsenzus moguć. Mislim da smo ovom odlukom stvorili dobar osnov, građani su ovo dugo čekali, žao mi je zbog kašnjenja”, rekao je Abazović.

Dodao je da “nema ovdje personalnih obračuna ni lova na vještice”.

“Dajte da se okupimo i napravimo veliki iskorak. Hvala i onima koji su opstruirali da se ovo desi što prije. Crna Gora će vrlo brzo u nekom Progress reportu konstatovati da je pravda počela da funkcioniše”, rekao je Abazović.

Kazao je da je njegov apel da se postigne potrebna većina u Skupštini oko izbora ključnih ljudi u pravosuđu.

Rekao je da vjeruje da se to može postići.

“Nije to priča je li DF ili DPS, demokrate ili URA. Ako se želi više pravde moramo doći do 49 ili 54. Crna Gora iako to nije percepcija, grabi naprijed od 30. avgusta 2020. Vjerujem u 54, ne vjerujem u 49”, kazao je Abazović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …