Konjević: DPS nije prihvatljiv za Staru gardu LSCG, ishitrena reakcija Đuraškovića

Dobro bi bilo da Demokratska partija socijalista podrži koalicionu vlast Socijaldemokratske partije i Stare garde LSCG na Cetinju, kazao je predsjednik SDP-a Raško Konjević tokom gostovanja na Anteni M.

On je dodao i da je jučerašnja reakcija nosioca njihove liste na Cetinju Nikole Đuraškovića, o tome kako su se “raspisali nezavisni intelektualci”, bila ishitrena i nepotrebna.

Upitan da li postoji mogućnost da se u formiranju vlasti pronađe mjesto i za DPS, Konjević je kazao kako bi bilo dobro da ta stranka podrži program koalicione vlasti SDP – Stara garda LSCG.

Mi ćemo saradnju imati sa Starom gardom LSCG. Još nijesmo sklopili koalicioni sporazum sa njima. Mislim da bi bilo dobro da DPS podrži taj program, za koji sam siguran da će biti dobar. I to bi mogla biti dobra poruka da u nekom narednom periodu jačamo tu vlast, podrška DPS-a bi bila dobrodošla – rekao je on.

Konjević je poručio da je koalicioni kapacitet DPS-a na Cetinju takav da ih za partnere ne želi Stara garda, ali da to ne može spriječiti DPS da glasa za budžet i druge odluke.

Upitan da li je reakcija nosioca liste SDP-a sa Cetinja Nikole Đuraškovića na jučerašnje autorske tekstove na portalima bila pretjerana, on je rekao kako je bila “ishitrena i nepotrebna”.

Mislim da reakcija poput jučerašnje kolege Đuraškovića nećemo imati u narednom periodu. Mislim da je ona bila ishitrena i nepotrebna – poručio je Konjević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …