Rovčanin će, ako ga razriješe, ostati u EPCG sa 70 odsto direktorske plate

Izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin je reagovao na tekst Pobjede objavljen u subotu, ali preko portala PV Informer. Rovčanin reagovanje nije poslao Pobjedi.

U tekstu Pobjede „Đukanović i Rovčanin će primati 75 odsto plate i ako ih smijene“ između ostalog je navedeno da nam iz EPCG nijesu odgovorili na direktno pitanje da li je u ugovorima predsjednika borda Milutina Đukanovića i izvršnog direktora Nikole Rovčanina precizirano da će im, u slučaju smjene, biti isplaćivana naknada od 75 odsto mjesečne zarade do kraja predviđenog mandata, kako je nezvanično rečeno Pobjedi.

U svom reagovanju Rovčanin navodi da je riječ o netačnoj konstrukciji i još jednom pokušaju da se zamagli stvarnost. Ponovio je odgovor Pobjedi da se u menadžerskom ugovoru odrekao otpremnine, za razliku od svog prethodnika. Ali je naveo, što Pobjedi nije kazao, da u njegovom ugovoru piše da se, ako bude razriješen prije vremena, raspoređuje do isteka mandata na radno mjesto u okviru njegove stručne spreme (ugovor je zaključen na četiri godine) i da na tom mjestu prima 70 odsto od ugovorene direktorske zarade od 2.951 euro.

  • Dakle, u slučaju razrješenja sa funkcije neće sjediti kući i neće dobijati novac na poklon, već mu ugovor o radu daje pravo da radi do isteka mandata, što je potpuno realno. Prethodnici su dobili na poklon do 90.000 za jedan dan na račun otpremnine, a nijesu radili ni sata za taj novac – kaže se u reagovanju.

Takođe navodi da Zakon o državnim službenicima i namještenicima omogućava da, u slučaju prestanka mandata prije vremena, funkcioner ostvaruje 12 mjeseci zarade, što daje pravo za takve ugovore u privredi.

Naveo je i da ne koristi službeni stan EPCG u Siti kvartu površine 118 m², već plaća zakup za stan od 54 kvadrata iz svog džepa. Odgovor novinara Pobjede ćemo objaviti u sjutrašnjem broju.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …