Udarne vijesti

Julijanine unikatne torbice

Bjelopoljka Julijana Tvrdišić kreativnu priču počela je iz jednog porodičnog hobija, gdje rasla uz majku, koja je cijelog života uređivala životni prostor slikala i ukrašavala namještaj. Zbog toga je oduvijek maštala da zajedno sa majkom učestvuje u tome.

Danas ova vrijedna i kreativna preduzetnica proizvodi unikatne torbice od različitog materijala, a svoje proizvode prodaje koristeći digitalne tehnologije.

TORBE I RANČEVI OD FARMERKI

Životni put ju je kako ističe, u početku odveo na drugu stranu, bavila se sportom u mladosti i kasnije kao studentkinja DIF-a otišla u SAD. Po povratku iz Amerike počela je da se uključuje u razne radionice i događaje u vezi životne sredine.

Svjesna je toga da nemože globalno da utiče na životnu sredinu kao pojedinka u polju zaštite, počela je da šije torbe, cegere, rančeve od ekološki prihatljivih materijala… kako bi ljudi koristili njih a ne štetne po okolinu plastične kese.

Sama je naučila da šije na mašini, koju je, kako ponosno dodaje, više puta popravljala.

Torbe i cegere najprije je počela da šije od farmerica, a kasnije su ovi proizvodi i cijela priča prerasli u ozbiljan posao, budući da je počela da ulaže značajne sume novca u kupovinu materijala.

OZBILJAN POSAO

Kada je sve ovo preraslo u značajnu priču, odlučila je da napravi Facebook i Instagram stranicu, jer joj to bio jedini način da promoviše, to što radi. Naišla je veliki odziv vjernih pratilaca pa je jedan dan napravila 15 torbi i uspješno ih prodala.

“Kupci su uglavnom iz Podgorice i Primorja. Kupci su bili veoma zadovoljni proizvodima i bez obzira što su plaćali poštarinu. Cijena im je bila veoma pristupačna 15 eura – jedna torba”, priča nam Julijana.

DOBRA SARADNJA SA ZAVODOM ZA ZAPOŠLJAVANJE

Julija nam pohvaljuje dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje. Naime, aplicirala je i predala biznis plan gdje joj projekat uspješno prošao.

Dobija oko 10.000 eura i kupuje određene šivaće mašine kako bih sebi obezbijedila bar pristojnu platu kada proda proizvod.

“Trenutno, radionica mi jedinstvena u cijeloj Opštini Bijelo Polje. Nikada ne odustajte od svojih snova, jer će uspjeh doći. Naprimjer, kada sam pokrenula društvenu mrežu Instragram, dešavalo se da mi niko ništa ne poruči”, zaključila je Tvrdišić.

J. Šćekić

Tekst je nastao u okviru projekta “Mladi, biznis i digitalna transformacija”, a podržab je od strane Fonda za raznovrsnost i pluralizam medija. (IV)

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …