Bečić: Nema većine od 49 poslanika, ništa od finalizacije izdaje u februaru

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsjednik parlamenta Aleksa Bečić kazao je da posljednjih dana, zahvaljujući protestima koje organizuje njegova partija, imamo slijed događaja “koji je u suprotnosti sa scenariom onih koji su osmislili obmanu i prevaru građana Crne Gore”.

Nije uspio plan da u februaru u vanrednom zasijedanju dođe do izbora nove vlade. Taj dio plana nije uspio, nema vanrednog zasijedanja niti ga može biti. Sad sva moć, formalno-pravna, prelazi u ruke predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića. Nema finalizacije izdaje i prevare građana u februaru. Nema odlaganja izbora u Beranama i Ulcinju, a očekujemo i raspisivanje izbora za Podgoricu i ostalim opštinama – kazao je Bečić za Adria TV.

Prema njegovim riječima, na sceni je potpuni “javni sudar stavova” onih za koje se tvrdilo da treba da tvore većinu od 49 poslanika.

Ne vidim više postojanje onih 49 poslanika. S jedne strane, kolege iz SDP-a i SD-a, čak i neki poslanici DPS-a su jasno istakli da su protiv onih programskih principa koji se vežu za Otvoreni Balkan, Temeljni ugovor, popis, a koji su, kako kažu poslanici iz SNP-a njihov motiv da budu dio manjinske vlade. Ne vidim bilo kakvu mogućnost da mi uopšte više možemo da govorimo o onome što je brojka 49 – naveo je Bečić.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …