Avioni Er Montenegra u kvaru dva dana, našli zamjenu

Avion Er Montenegra (Air Montenegra), registarskih oznaka 4O-AOB (bravo), ostao je u kvaru u subotu veče u Beogradu, dok je drugi ,,embraer“ 195 4O-AOA (alfa) na servisu u Portugalu, pa državna avio-kompanija dva dana nije mogla da koristi avione iz svoje flote, saznaje Pobjeda.

Letove za Er Montenegro ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani obavljali su Er Srbija (Air Serbia) i hrvatski Trejd er (Trade Air). Iz državne avio-kompanije Pobjedi su kazali da se „bravo“ sinoć vratio u saobraćaj, te da očekuju da će se uskoro vratiti i „alfa“.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa drugim kompanijama, u ovakvim ili sličnim situacijama brzo reagujemo i možemo da obezbijedimo redovni red letjenja, što je i u ovom slučaju odmah postignuto – naveli su u Er Montenegru.

Tehnički kvar
Avion 4O-AOB pokvario se u subotu uveče u Beogradu, zbog čega je let ka Podgorici otkazan, a putnike je preuzela Er Srbija.

Avion je imao manji tehnički kvar, koji je naša ekipa visokokvalitetnih stručnjaka iz tehnike odmah identifikovala i radi na otklanjanju, tako da se avion očekuje u saobraćaju najkasnije danas. Ovakve stvari su standardne i uobičajene u avijaciji za sve tipove aviona i dešavaju se svim kompanijama – istakli su u Er Montenegru.

Riječ je o vazduhoplovu koji se krajem decembra vratio sa redovnog šestogodišnjeg servisa iz Portugala, a iz državne avio-kompanije nijesu precizirali kakav je kvar u pitanju.

Osim velikih i kompleksnih servisa kao što je bio ovaj strukturalni, radovi na održavanju aviona i plovidbenosti su konstantni i podrazumijevaju niz drugih, redovnih koji se obavljaju svakodnevno – dodali su iz Er Montenegra.

Dok je „bravo“ bio na servisu u Portugalu, mijenjao ga je foker Trejd era. Nakon što se „bravo“ vratio sa servisa, u Portugal je poslat „alfa“, gdje ga servisiraju mehaničari Portugalia erlajnza.

Novi najam
Iz Ministarstva kapitalnih investicija prošlog mjeseca je saopšteno da će država kupiti ,,embraer E195“, registarskih oznaka 40-AOC (čarli), koji je takođe bio dio flote Montenegro erlajnza. Prethodno je Er Montenegro zbog nedostatka novca odustao od kupovine „čarlija“ za koji su trebali da plate 5,3 miliona eura brazilskoj BNDES banci i 8,2 miliona za djelove. Nije poznato ko će snositi milionske troškove vraćanja „čarlija“ u plovidbeno stanje.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …