Smolović: U Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu

„Svjesna sam da mnoge žene nijsu imale prilike kao ja, da nisu dovoljno ohrabrene, odvažne i da im je potrebna podrška institucija, da bi se osmjelile da pokrenu svoj biznis ili prošire postojeći. Sigurna sam da u Crnoj Gori ima prostora za mnogo više žena u biznisu nego što je danas“ – kazala je Danka Smolović, stomatološkinja, vlasnica ordinacija „Vane“ u okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

„Stomatologija, kao profesija koju sam zavoljela, nije bio moj primarni izbor.
Moja sestra bliznakinja i ja smo oduvijek maštale da budemo profesorice matematike. Dug je bio put od državnog do privatnog sektora, ali sada kada se osvrnem, sve je vrijedjelo. Odškolovale smo tri studenta stomatologije i pretvorile biznis u pravi porodični posao“ – kazala je Smolović.

Ona je saopštila da 2008. godine stomatologija postaje privatna grana i da otvara privatnu praksu u sklopu Doma zdravlja. Tri godine kasnije, sa sestrom Verom otvara svoju privatnu ordinaciju.

„Prilikom otvaranja ordinacije bila nam je značajna podrška Investiciono-razvojnog fonda koji nam je u dva navrata odobrio kreditnu podršku za kupovinu i opremanje poslovnih prostora i za nabavku opreme. I to je, naravno, doprinijelo da zaokružimo priču o našem biznisu i dalo podsticaj da napredujemo i razvijamo se u skladu sa savremenim trendovima u stomatologiji, a za dobrobit naših pacijenata“ – saopštila je Smolović.

Ona je kazala da se nada će nekoga njena priča motivisati i da će se javiti na poziv Investiciono-razvojnog fonda za žene u biznisu i iskoristiti kreditna sredstva za pokretanje i unapređenje svog biznisa.

„Svaka žena, bi trebalo da bude, prije svega, svoja i da svojim djelima podstiče promjene u društvu“ – zaključuje Smolović.

U okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ raspisan je i Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu. Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave Javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca. Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu. Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: onapokrecebiznis@irfcg.me od 7-15 časova svakog radnog dana, a tekst javnog poziva može se preuzeti ovdje.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …