Udarne vijesti

Poznate pekare ne izdaju fiskalne račune

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 17 pritužbi, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najčešće pritužbe su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, a evidentirane su i one na nepropisno parkiranje, smaće, buku i divlju deponiju.
Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju pekare Evropa i Bulevar u Budvi, kao i Oreks u Podgorici, Panorama marketi, Gradska pivnica i preduzeća Dulović i Ratar iz Mojkovca, podgorička Master pizza i prodavnica voća i povrća Pert u Tivtu.

Evidentirane su i pritužbe da u butiku Vista u Podgorici radnici rade na crno, da se na podgoričkoj autobuskoj stanici naplaćuje toalet, ali ne izdaju računi, kao i da prodavnica Idea u Tivtu obmanjuje potrošače, jer su cijene proizvoda na kasi i na rafovima različite.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …