I zvanično: SDP i Stara Garda LSCG dogovorili saradnju na Cetinju

SDP i Gradjani i Stara Garda LSCG dogovorili su saradnju na Cetinju, saopštio je nosilac liste SDP-a Nikola Đurašković.

“Osam odbornika naše liste i tri odbornika SG LSCG potpisali su kandidaturu za izbor predjednika Skupstine i predali je u proceduru”, naveo je on i dodao:

“SDP i Građani neće ulaziti u bilo kakvu formu saradnje i političkih i kadrovskih ustupaka sa ostalim partijama i koalicijama, radi dobijanja podrške za izglasavanje predloženih kadrova i drugih odluka. Lokalna vlast koju će činiti SDP i Građani i SG LSCG, ukoliko odbornici podrže naš predlog, biće formirana na principima stručnosti i depolitizacije”, poručio je on.

Sjednica Skupštine zakazana je za 17 sati.

Prema nezvaničnim informacijama kandidata za funkciju predjsednika lokalnog parlamenta predložiće Stara garda LSCG, nakon što je sinoć SDP odlučio da sa GP URA i Demokratama podrži tog kandidata.

Prethodno su propali razgovori SDP-a i DPS-a o formiranju nove lokalne vlasti. Shodno sinoćnjem dogovoru, nakon što Stara garda dobije mjesto predjsednika lokalnog parlamenta, odbornici Stare garde, SDP-a, URE i Demokrata podržali bi izbor nosioca liste SDP-a na decembarskim izborima Nikole Đuraškovića za novog gradonačelnika Cetinja.

Antena M

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …