Udarne vijesti

Hitno sazvati Skupštinu i limitirati cijenu goriva

Najavljeno novo poskupljenje goriva, koje sobom povlači poskupljenja drugih roba i usluga, dodatno će urušiti standard građana, istakli su iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

“Pritom se odgovorni ne bave ovom temom na javnoj sceni, niti po tom pitanju iskazuju posebnu zabrinutost. Zato USSCG poziva poslanike, poslanice i sve druge donosioce odluka da svojim hitnim djelovanjem ne dozvole da najnovije poskupljenje goriva, ali i drugih roba i usluga, anuliraju pozitivne efekte programa ‘Evropa sad'”, istakli su iz ovog radničkog udruženja.

On smatra “dodatno neprihvatljivim i krajnje neodgovornim” što Skupština, i pored brojnih apela, nije razmatrala inicijative za dopunu Zakona o akcizama, uključujući onu USSCG.

“Građani i građanke Crne Gore dovedeni su u procjep između nečinjenja poslanika i nemogućnosti postupanja Vlade kad je u pitanju limitiranje cijene goriva. USSCG i ovom prilikom insistira na što hitnijem sazivanju vanredne sjednice Skupštine kako bi se limitirala cijena goriva i tako zaštitio standard građana i građanki, do stabilizacije cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu”, ističu iz tog udruženja.

gradski.me

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ibrahimović sa Ozan: Turske kompanije zainteresovane za modernizaciju aerodroma

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović razgovarao je dana, …