Udarne vijesti

Dugačak spisak uslova za podršku manjinskoj Vladi

Ne postoje uslovi pod kojima bismo dali bilo kome blanko podršku, niti mislim da je odgovoran pristup dati nekome „na slijepo“ mandate iza kojih stoje građani koji su vam povjerili svoj glas – kazao je u intervjuu Pobjedi dr Damir Šehović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i poslanik, poručujući da manjinska vlada „možda može biti sve samo ne anticrnogorska“.

Koji će uslovi SD-a biti za podršku manjinskoj vladi?

Postoje samo uslovi pod kojima pružamo ruku za razgovor, a to su: građanski, sekularni i proevropski karakter djelovanja, odnosno apsolutni i totalni otklon od šovinizma, klerikalizma, vjerskog ili bilo kojeg drugog fanatizma. Takav vrijednosni zaokret u odnosu na dosadašnju politiku Vlade, i vladajuće većine koja je sve ovo vrijeme podržavala, kao i prekid ustanovljene prakse odlaska po sopstveno mišljenje u Beograd, ili bilo gdje drugo van Crne Gore, jeste preduslov da bismo na ozbiljan način počeli da razmišljamo o našoj eventualnoj participaciji u budućoj manjinskoj vladi, koja, što se SD-a tiče, možda može biti sve, samo ne anticrnogorska, u suštinskom značenju te riječi. Mi jednostavno moramo znati da, za razliku od doskorašnje vlade, postoji jasan plan djelovanja, te šta on podrazumijeva i koji su mu prioriteti.

Da sumiram, cijenim da eventualna participacija u manjinskoj vladi u globalu treba da bude zasnovana na opštim, a ne partikularnim partijskim interesima, ukoliko mislimo da se pomjerimo sa mrtve tačke, ali nema sumnje da nećemo unaprijed mahati mandatima iza kojih stoje na hiljade građana. Nemamo pravo na to kao druga najjača opoziciona partija u ovom sazivu parlamenta.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …