Spremni smo za podršku manjinskoj Vladi. Ima jedan uslov

Između Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA svjedočimo ne samo političkom ratu, već jednoj razmjeni ličnih uvreda i optužbi za teška krivična djela. Ipak, iskustvo nas uči da mnoge to ne sprečava da ih već sjutra objedini interes, kazao je čelnik SDP-a Raško Konjević.

“Vidjeli ste da je Abazović izjavio ‘navijam da i DF bude dio procesa formiranja vlade’, istovremeno licitirajući imenima funkcionera Demokrata koje bi rado vidio u Vladi”, kazao je Konjević za “Danas”.

Vjeruje da je čelnike URA iskustvo saradnje koju je imala sa DF i Demokratama zaista uvjerilo u nemogućnost ostvarivanja sopstvenog programa u takvim savezima.

“Ali odgovor na to pitanje će morati dati sami”, kaže Konjević.

Kako je rekao, “ne možemo govoriti o podršci bilo kojoj Vladi, ukoliko ne znamo šta su njeni programski prioriteti”.

“O strukturi i ličnostima ćemo se lakše dogovoriti. Mi vjerujemo da manjinska vlada treba da otkloni štete koje je izazvala postojeća. Mora ubrzati EU intergracije koje su danas blokirane, mora obezbijediti izbor ključnih nosilaca pravosudnih funkcija, kako bi osnažili borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, vratiti sekularni i građanski karakter društva i podstaći ekonomski razvoj. Ukoliko to budu prioriteti vlade, spremni smo da razgovaramo o političkoj i svakoj drugoj podršci”, ocjenjuje Konjević.

RTV NK

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …