Radulović očekuje dobru sezonu i zaradu, samo protesti to mogu da ugroze

Najave za ljetnju sezonu su dobre i ako pandemija bude kontrolisana i ukoliko se politička situacija stabilizuje mogli bi ove godine da zaradimo ozbiljne novce od turizma – kaže za Pobjedu predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović dodajući da bi već sada imali goste u hotelima da je ,,preživio“ Montenegro erlajnz. Upozorava da je naš budžet ove godine nategnut i ukoliko bi turizam podbacio imali bi velike posljedice za državu i narod, tako da nam ne trebaju bilo koji protesti i nemili događaji sa crnogorskih ulica koji bi dali lošu sliku svijetu i time odbili goste.

Interesovanje

Nekoliko godina unazad turizam se pokazao toliko vitalan da uspijeva da odoli svim iskušenjima, ali i to ima svoje granice. Za nastupajuću sezonu najava ima, ima interesovanja, a i bez toga znamo da će biti odlična sezona, ali treba nekoliko preduslova da ispunimo – kazao je Radulović.

Napominje da je prvi i osnovni uslov stabilna situacija kada je korona u pitanju i čini se da se ide ka tome. I u svijetu ukidaju mjere.

U martu ćemo biti u tom dijelu dobri i to je input za sezonu. Osjetićemo boljitak, jer ovom narodu, privredi prije svega, treba baš jedna dobra sezona. Treba nam duga sezona ne kao prošle godine 45 dana nego barem tri, četiri mjeseca. I tako može biti. Ne pričam o zimi jer nestankom Montengro erlajnza izgubili smo zimsku sezonu. Na nju ne možemo ozbiljno da računamo to je sve nešto ad hok. Nema kontinuiteta – ocjenjuje Radulović dodajući da tako, sa dobrom situacijom oko korone, idemo u dobrom pravcu i imamo mogućnost da ove godine stvarno zaradimo ozbiljne novce kao država, društvo i privreda.

Po riječima našeg sagovornika u velikoj smo opasnosti jer budžet Crne Gore je ove godine tako nategnut i toliko je zavisan od svega da ako bi turizam podbacio bila bi to katastrofa za sve nas, ne samo za turističke poslenike.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …