boka

Prodat plac Vektre, radnicima će biti isplaćene zarade

Prodajom placa Vektra Boke na lokaciji Stara banja u Igalu prihodovano je 820 hiljada eura, od čega je radnicima isplaćeno 14 plata i namirena treća rata po planu reorganizacije, predviđena za 7. februar prošle godine, kazao je na jučerašnjem presu zastupnik radnika advokat Jovan Pejović.

Plac je prodat tek na četvrtoj licitaciji, a početna cijena je bila 1,5 miliona eura.

Pejović je objasnio, prenosi RT Herceg Novi, da je napravljen veliki korak zahvaljujući izvršiteljima i hercegnovskom sudu, ali i zalaganju bivšeg sindikalca Vojina Miljanića.

Ostalo je da se naplati rata koja je dospjela 7. februara i posljednja rata iz reorganizacije od 270 hiljada eura, kao i jedna tužba od 40 hiljada eura – rekao je Pejović i naglasio da je problem što ne mogu da se naplate preko računa.

Država mora da natjera vlasnika Vektra Boke Dragana Brkovića da vrati pet miliona na račun, pa bi odmah mogli da se naplatimo – kazao je Pejović.

Vojin Miljanić je objasnio da je po presudama Brković radnicima dužan još 300 hiljada eura – dvije zarade za novembar i decembar za radnike koji više ne rade u kompaniji, kao i pet plata za sadašnje radnike, kao i dvije individualne radničke tužbe od 30 i 20 hiljada eura. Naveo je da je od te prodaje namiren i menadžment, a samo jedan od njih ima platu od 6.500 eura.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …