Joković o manjinskoj Vladi

Konačnu odluku o tome da li će učestvovati u pregovorima o formiranju manjinske vlade i biti dio nje, Socijalistička narodna partija donijeće do kraja naredne sedmice na Glavnom odboru, kazao je za Televiziju Crne Gore predsjednik SNP-a Vladimir Joković.
“Prvo, mi ne znamo kakva će biti konstrukcija te vlade. Mi možemo na prvoj sjednici, dakle krajem sljedeće sedmice da donesemo odluku da li ćemo učestvovati u pregovorima oko formiranja manjinske vlade. Konačnu odluku o našem statutu o učešću na pregovorima i u Vladi daje Glavni odbor SNP-a i mi ćemo, vjerujem, do kraja sljedeće sedmice imati odgovor”, kazao je Joković.

“Dušebrižnici da se manu ćorava posla”

Šef Kluba poslanika SNP CG Dragan Ivanović kazao je da je Socijalistička narodna partija je potekla iz naroda prije 24 godine i časno i pošteno svih ovih godina zastupala taj isti narod.

“Zato bih zamolio razne dušebrižnike koji ovih dana daju instrukcije rukovodstvu i članstvu SNP-a kako će se ponašati u aktuelnom trenutku, da se manu ćorava posla. Podsjetio bih samo da su mnogi mnogo puta pokušali da ugase SNP ali su “zube polomili, na tvrdom orahu čudnovatoj voćki”, kazao je on.

Napomenuo je da je za dvije i po decenije postojanja SNP sa svojim članstvom uvijek imala dobar i jasan odnos zato što nijedna odluka nije donesena bez konsultacije sa bazom.

“SNP je partija sa najviše staža na političkoj sceni Crne Gore, a iskustvo je čudo. Potvrda svemu ovome je činjenica da rukovodstvo partije ovih dana obilazeći partijsku bazu, dobija bezrezervnu podršku u nastojanju da se u okviru parlamentarne većine pronađe rešenje za novonastalu situaciju”, kazao je on.

I Ivanović je potvrdio da će o odluci SNP-a dati Glavni odbor partije.

“I još jedna poruka na kraju onima koji pokušavaju po ko zna koji put da unesu razdor u SNP. Ne pokušavajte, neće vam proći naum. Članstvo čvrsto vjeruje svom rukovodstvu i to se ovih dana potvrđuje širom Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …