Poznato kada će krenuti oduzimanje nelegalne imovine

Zakon o porijeklu imovine, koji je u oktobru prošle godine predstavila Vlada, mogao bi se naći pred crnogorskim poslanicima u martu ili aprilu. Čeka se mišljenje Evropske komisije o tom aktu. Gostujući u emisiji “Parlament u studiju”, koju emitujemo na Parlamentarnom kanalu večeras od 21.15 sati, poslanici i vlasti i opozicije ocjenjuju da je nacrt ovog važnog zakonskog rješenja kvalitetan, ali da će izazov biti njegova primjena, jer je neophodno deblokirati institucije.

Ako u parlamentu možemo oko ovog zakona da se dogovorimo i da svi podržimo ovaj Predlog zakona, ne vidimo onda zašto ne bi mogli da se dogovorimo i oko profesionalnih i nezavisnih i stučnih ljudi, kandidata koji bi sjutra eventualno obavljali funkciju VDT-a”, poručila je poslanica DPS-a Marta Šćepanović.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je kazao da DF i DPS ne mogu nikako zajedno, na šta je reagovala poslanica GP URA Božena Jelušić.

“Ovo je to zbog čega mi nećemo nigdje”, kazala je Jelušić. Vučurović je poručio da GP URA nije partija koja može da spaja.

“Takođe GP URA nije taj koji može da spaja i pravi mostove. Ne znam zašto su se oni prepoznali u tome da budu most između nekih stranaka. Ovdje se zaboravlja da mi imamo i Demokrate i SNP, da se ne stekne utisak da smo mi protiv ovog zakona”, kazao je Vučurović.

Jelušić je navela kako ne može da vjeruje da za taj zakon neće glasati DF, Demokrate i GP URA, opozicija.

“I da za njega neće glasati DPS čak i ako, zbog toga što su predugo trajali na vlasti, jedan veći broj članova DPS-a će vjerovatno pod njegov udar pasti, ali pašće i iz svih partija”, poručila je Jelušić.

Poslanik SD-a Boris Mugoša pitao je kako će se postići dogovor, ako se ne razgovara.

“Imali smo primjere i u ovom sazivu da smo usvajali zakone sa 81 poslanikom, sjetimo se Valdanosa. Imali smo i druge stvari sa 2/3 većinom tome treba da težimo, jer je kvalitetno zakonsko rješenje”, poručio je Mugoša.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …