Ministarka tvrdi da nije namjerno sakrila imovinu

Ministarka odbrane Olivera Injac rekla je za Portal RTCG da nije postojala namjera skrivanja bilo kakve imovine, te da je neshvatljiva odluka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da je prekršila zakon. Agencija je prethodno tvrdila da je ministarka odbrane prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije prijavila tačno svoju imovinu a zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će mu biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Injac (foto: gov.me) Injac (foto: gov.me)
Injac je kazala da joj je Sud za prekršaje izrekao opomenu, a Agencija ipak donosi odluku da je prekršila zakon, što, kako ističe, dodatno potvrđuje tezu da se radi o neshvatljivoj odluci.

Injac je Portalu RTCG dostavila izjašnjenje koje je predala ASK-u, a u kome tvrdi da greška nije bila namjerna.

“Ističem da nisam neodgovornim pristupom napravila namjernu grešku ili skrivanje tačnih i potpunih podataka, što je potvrđeno i kroz navođenje u tabeli svih dokaza u pogledu imovine sa kojima raspolažem. U obrascu navodim taćnu površinu za oba objekta koje posjedujem, brojeve katastarskih opština, osnove sticanja i sve druge tražene podatke”, kazala je Injac.

Ona je navela kako odgovorno tvrdi da se radi o nenamjernoj grešci.

“Nastaloj zbog nedostatka iskustva u pogledu ispunjavanja obrazaca iz razloga što sam prvi put imenovana na javnu funkciju. Samim tim prvi put pristupam ispunjavanju predmetnog obrasca”, istakla je Injac.

Navela je da je nedostatke naknadno otklonila i ispunila svoju zakonsku obavezu, te da nije postojala namjera da se prikriva bilo kakva imovina.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …