Kontroverzni milijarder u Crnoj Gori ima “zanimljiva ulaganja” i prijatelje

Crna Gora je davanjem političkog azila kontroverznom biznismenu Telmanu Ismailovu ovih dana izazvala bijes Vladimira Putina i drugih ruskih zvaničnika a ambasador Kremlja Vladislav Maslenikov uručio je crnogorskim vlastima oštru protestnu notu, piše “Slobodna Dalmacija”. Navodi se da je državnom sekretaru crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova Zoranu Miljaniću izrečena zabrana ulaska u Rusiju zbog pružanja političkog azila čovjeku koga Moskva tereti za kriminal i višestruka ubistva.

Ismailov je, navodi hrvatski list, uhapšen u Podgorici još 1. oktobra prošle godine po osnovu međunarodne potjernice.

“Sve do odluke o davanju azila bio je u ekstradicinom pritvoru. Njegovo puštanje na slobodu znakovito je uslijedilo nakon nedavnog rušenja vlade Zdravka Krivokapića”, piše list “Slobodna Dalmacija”.

Ukazano je da su veze Ismailova i Đukanovića više nego prijateljske i lične, na otvaranju najskupljeg hotela u Evropi zbog koga je biznismena svojevremeno Putin oštro kritikovao, Mardan Palace u Antaliji, bio je i tadašnji crnogorski premijer a današnji predsjednik države.

“Sin oligarha Alekper Ismailov kupio je 2018. godine ‘Casino Avala’ u Budvi, a u Crnoj Gori familija Ismailov navodno ima i još neka zanimljiva ulaganja. Službena Moskva je davanje političkog azila takvom čovjeku otvoreno nazvala ‘neprijateljskim korakom Crne Gore’. Drevnu crnogorsku izreku ‘Nas i Rusa 300 miliona’ rutinski su gurnuli u zapećak danas puno konkretniji i poželjniji milioni”, prenio je hrvatski list.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …